Homey Community Forum

2 vragen: hoe de load uitlezen en gebruiken in een flow en waar is de APP Homey logger gebleven?

#1

Ik heb een APP genaamd Homey LOGGER v 0.3.0 erop staan, deze zou de load kunnen uitlezen, echter deze app doet dit dus niet (meer)… Deze is mee gemigreerd met updaten van Homey van versie 1.5.x naar v2…x
Ik kan deze app ook niet meer vinden in de app store.
Bestaat deze app niet meer, moet ik deze verwijderen of is er een reden dat deze app de systeem resources niet meer uitleest?

Hoe kan ik de systeem load nu uitlezen en gebruiken in een flow?
Denk bv aan: als de load hoger is dan X herstart homey.

Mijn Homey is sinds ik geupdate ben en zeker sinds de laatste update vaak totaal onbereikbaar. Ik heb dit al gemeld aan athom support maar deze melden dat ik teveel apps gebruik. IK moest apps verwijderen of de PRO versie aanschaffen om het probleem op te lossen.
Ben er niet verder op in gegaan, ze zullen wel gedeeltelijk gelijk hebben echter de aantal apps zijn NIET groter geworden de laatste maanden, minder zelfs, zeker sinds de update naar versie 2.
Voorheen had ik dit nooit, hij was wel eens even traag maar na een tijdje was dat ook vanzelf weer weg.

Echter sinds ik op versie 2 daar en ook sinds laatste update is Homey gewoon VAAK geheel onbereikbaar, ook komt ie niet meer terug online, enkel een herstart lost het op.
Zeer frustrerend dus…

Nu dacht ik ik maak een flow dat als de load meer dan X is dat Homey zichzelf herstart.

Maarja hoe haal ik de actuele load op gezien de app waarmee dit eerst ging alleen NULL terug geeft en ik ook geen update van de app kan vinden.

#2

Verplaatst naar Nederlands

#3

T.a.v de load geb ik geen antwoord. Zelf ondervang ik jou probleem, door iedere nacht een aantal apps te laten herstarten en 1x per week homey te laten herstarten.

#4

en welke apps herstart je dan?

Ik heb ook geen idee welke apps het probleem veroorzaken er is geen enkele app die het max geheugen verbruik overtreft.

Apps herstarten is dan op goed geluk lijkt me…

Maar kent niemand de APP Homey LOGGER?
Waar is deze app gebleven?

#5

Ik denk dat @Erik deze app wel kent!

#6

Zelf laat ik met name die apps herstarten waar ik veel nodes van heb. Met name de hue app, loopt bij mij nog wel eens vast. Maar ik heb mij niet in het geheugen verdiept, dus idd op goed geluk. Zorgt wel voor een vrij stabiel systeem nu. Probeer ook niet te veel apps te installeren. Ik kies dus veelvuldig voor dezelfde nodes. Hue, Neeo, Sonos, Nest, etc. Om die reden ook sommige nodes verkocht om het aantal apps te minimaliseren.

#7

Aha op die fiets…

Alleen niet te veel apps gebruiken is makkelijk gezegd dan gedaan, ik kan eigenlijk geen enkele app missen, zou ik er een paar verwijderen dan werken diverse dingen gewoonweg niet meer.

Ook ik ben vrijwel volledig op hue overgestapt, eerst zwave module’s, toen kaku, daarna naar ikea tradfri en nu over naar Philips Hue. maar ik kan niet zeggen dat deze traag is of load veroorzaakt.

Helaas gebruik ik ook nog diverse zwave en kaku modules, niet specifiek voor verlichting maar voor schakelingen (bv een apparaat aan/uit schakelen etc).

Wat ik alleen niet snap is hoe het komt dat sinds versie v2 dit probleem ineens optreedt en voorheen dit nooit gebeurde (niet meer reageren), dit terwijl er eigenlijk niets is veranderd.

#8

De homey logger heb ik inderdaad uit de app store gehaald omdat deze niet meer functioneerde in Homey V2.
Op github staat inmiddels een basale versie die inzicht geeft in de logging (https://github.com/irritanterik/homey-realtime-logpage) deze sluit nog niet aan op de officiële authenticatie API waardoor je handmatig een access token moet instellen (mogelijk regelmatig/dagelijks omdat de tokens sneller vervallen tegenwoordig).
Ik heb op dit moment geen plannen om deze logger pagina weer om te bouwen naar een app.

#9

Bedankt voor de reactie.

Jammer, maar het ging me niet echt om de logging maar om 1 heel specifieke functie van deze app namelijk de systeem load van Homey en met deze gegevens iets te kunnen doen.

BV als de load hoger wordt dan X dan dit etc…

De oude app had de mogelijkheid om system loads te gebruiken via de tags, er is geen enkele app waarmee je iets met de load kunt doen of zelfs de load kunt bekijken.

Wellicht een idee voor een simpelere andere APP om puur de gegevens uit te lezen en deze in tags te zetten zodat je met flows daarop kunt reageren?

#10

Ik zie in mijn insights wel veel performance info vanuit apps. Heb jij die ook?

#11

Ja die zie ik ook, maar ik kan die data helaas niet gebruiken in mijn flows.

Ik zou graag de systeem info van Homey zelf zoals oa cpu load, avg load, mem usage etc in mijn flows kunnen gebruiken.

Ik zou dan zelf een flow kunnen maken als bv:
Indien de avg load 5 min > 3.0 dan herstart homey