Homey Community Forum

Adurosmart Zigbee koppelen met Homey

Sinds enige tijd maak ik enthousiast gebruik van de Homey. Voor het aansturen van de verlichting heb een aantal KAKU modules gekoppeld. In principe werkt dit prima, echter ben ik op zoek naar een technologie die ook feedback geeft wanneer een component wordt aangestuurd doormiddel van WCD schakelaar. Helaas is dit bij KAKU niet het geval. Om deze reden ben ik op zoek gegaan en is mijn oog gevallen op een ontvanger van AduroSmart Eria, type “Zigbee inbouwdimmer 300W- fase aansnijding én fase afsnijding”. Tot mijn grote verbazing kan ik echter in de App Store van Homey geen App vinden voor het koppelen van AduroSmart componenten.

Hebben jullie ervaring hebben met AduroSmart componenten en hebben jullie dit op enige andere wijze aan de praat gekregen met de Homey?

Als er geen app voor is dan is het op dit moment niet mogelijk om te koppelen.

Zou het niet als generiek Zigbee apparaat kunnen worden gekoppeld?

Een generiek gekoppeld apparaat kan alleen AAN / UIT geschakeld worden, dus geen DIM functie mogelijk.

Nu blijkt dat (bij mijn weten) alleen Adurosmart Eria een tussenstekker maakt, met dim-functie. Zoals jullie al met recht opmerken, is deze tussenstekker alleen als generiek Zigbee aan/uit te gebruiken dus zonder dim-functie.
Nu zie ik dat niet alleen Homey geen plugin voor Adurosmart heeft maar de concurrent HOOBS ook niet. Mijn vraag is dan ook: is er een programmeur bezig met een Adurosmart plugin voor Homey?

Als dat zo zou zijn zou je verwachten dat die persoon dat hier wel had laten weten.