Homey Community Forum

Android wekker als trigger

#1

Hallo allemaal,

Volgende week ga ik dan eindelijk mijn Homey kopen (na al een poosje hier te hebben zitten mee kijken) Het eerste wat ik graag wil is de verlichting in de slaapkamer aan te laten gaan als de wekker op mijn telefoon gaat. Ik had dit werkend via IFTTT maar dat heeft welgeteld 3 dagen ofsow gewerkt en heb het daarna (tot mijn grote ergernis) nooit weer werkend kunnen krijgen.

Nu is mijn vraag of ik het afgaan van de wekker op mijn telefoon ook als trigger kan gebruiken in Homey en op die manier op een meer betrouwbare het licht aan te laten gaan in de slaapkamer.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

#2

De standaard wekker van android kun je niet zomaar rechtstreeks als trigger gebruiken. Via omwegen vast wel.

Homey heeft wel een wekker in de app zitten, wat je wel weer kunt gebruiken.

Ook kun je eventueel, mocht je nog een domme wekkerradio hebben, deze slim te maken doormiddel van een powerplug met energie meting te gebruiken.

#3

Een “domme” wekker gebruiken en dan de stroom meten is natuurlijk ook een optie.

Vind het in de telefoon wel makkelijk dat ik meerdere standaard tijden kan instellen. Ik werk onregelmatige tijden en de wekker gaat gedurende de week op wel 4 of meer verschillende tijden af. Daarom vind ik het makkelijk om de wekker van mijn telefoon te gebruiken, maar als er naast de standaard wekker ook een geschikte app is waar Homey mee overweg kan dan vind ik dat ook prima hoor.

#4

https://apps.athom.com/app/nl.netactive.homey.ical2voice

Deze app kan in de google agenda kijken. Die gebruik ik om altijd op tijd de wekker af te laten gaan op basis van mijn werkrooster (is wisselvallig).

#5

Dat is natuurlijk nog veel gaver om het te automatiseren aan de hand van m’n agenda… Ik heb ook mijn hele rooster in de agenda staan (in mijn geval de Google agenda) Kan niet wachten tot ik komende week m’n homey heb, bast al van de ideeën die ik allemaal wil gaan proberen :slight_smile:

#6

Ik zie trouwens icalender staan, de i voorafgaand aan calender geeft me het gevoel dat het specifiek voor apple is, is er ook een mogelijkheid dit te koppelen aan een Google agenda?

#7

als je even op de app pagina van Icalender had gekeken. dan had je het antwoord al gehad.

Dus het antwoord is …Ja werkt gewoon met Google

#8

Dankjewel voor je reactie, ben erg enthousiast en heb erg veel zin om komende week met de Homey aan de slag te gaan vandaar ook mijn enthousiaste vragen hier. Zal komende week alles gaan ondervinden en uitproberen :wink:

2 Likes
#9

Succes en ga ervanuit dat je net zoveel plezier gaat beleven van dat witte balletje als velen van ons :+1:

#10

Werkt bij mij super goed. Ik heb ook de F1 kalender ingeladen zodat de wekker ook in het weekend gaat, 10 min voordat de race begint (vooral handig als ze in Azië rijden). Dat alarm zal iets subtieler zijn met mij te wekken. Gewoon de juiste flow bedenken hoe je het alarm wilt laten afgaan.

Bij mij regel ik de Hue verlichting: 5 min naar 100%
Ik word als wakker gemarkeerd
Wekker gaat af, google mini vertelt mij of het gaat regenen (dus regenpak aan of niet)
Google mini zegt goedemorgen Edgar (geintje)
Dan gaat de muziek aan (radio 538)
En ik krijg herinneringen te horen of er nog een container bij de weg gezet moet worden of niet.

De app is nog maar nét 2.0 compatible en heb hem ff moeten missen maar het werkt weer fantastisch! Een “echte” wekker die werkt op mijn werkrooster… ideaal!!

#11

Inmiddels is het met gelukt om de agenda te koppelen aan Homey en vanochtend ging het licht aan in de slaapkamer zoals verwacht.Heb het zelfs zo gemaakt dat het licht eerst aangaat op 1%, 30sec later naar 10% en weer 30sec later naar 20% en dit ga ik verder uitwerken om er een nette wake-up light van te maken…

Maar nu weer een vraag, kan ik ook een geluid laten afspelen zodat het een “echte” wekker wordt? Mochten hier extra dingen voor nodig zijn zoals bijvoorbeeld een home mini of een Sonos speaker is dat geen probleem, als ik maar iets kan afspelen en er bijvoorbeeld op deze manier een hele luxe wekker radio van kan maken :slight_smile:

#12

Voor de wake up light: kijk naar de app Transitions, waarmee je het dimmen over een bepaalde periode kunt instellen.

Ik gebruik zelf de app Sleep as Android als wekker op mijn telefoon. Deze kun je via webhooks koppelen aan IFTTT en gebruik ik dus als trigger voor slapen/opstaan.

#13

Thanx voor je reactie, ik ga me daar eens in verdiepen, heb de app inmiddels geïnstalleerd en lijkt erg interessant. Die wekker ga ik me later eens in verdiepen, eerst eens kijken of ik die transitie app goed werkend ga krijgen.