Homey Community Forum

Beacon - An app for presence detection using BLE beacons

app
tools
#243

No, RC2 - can‘t see a RC3 in my updates or online in the developertools.

0 Likes

#244

I’ve also rc-2.
My 2 tiles are reconised now but i can’t use a tag, is this normal?
(I use the cheap chinese ones)

0 Likes

#245

Oops, you are right!!!

It’s rc2, sorry for the confusion.

0 Likes

#246

Hello Koktail, can you help.
My Gigaset Keeper change not her Stats. They are allways: Detected.
Have you an Idea?
Homey is 2.05rc2.
Bacon App deinstall, install and Update to Beta does not working.
With homey 1.5 it was perfekt working.

0 Likes

#247

Top everything works, thanks,

Update: Beacon says the tile is connected but there is no change to see if you are 100 meters removed. What happened who can help me

0 Likes

#248

I do not know why, but it works now.
Unfortunately, the Fitbit and the smartwatch are no longer displayed.
:disappointed_relieved:

0 Likes

#249

Somehow. Mine stopped working as well.
Can’t get the nRF51822 detected anymore :s

0 Likes

#250

You can pull the battery or put it in a faraday cage

0 Likes

#251

They should be public discoverable.

0 Likes

#252

The discovery time when pairing seems very short. As my fobs only transmit about once per minute, I have to repeat the pairing process many times to catch the signal. I think my alarm broadcasts a signal and the fobs respond after a random delay.
I have played with the Discovery timeout to see if that helps but it doesn’t seem to affect the pairing.

Any chance it could wait longer with an abort button?

0 Likes

#253

I have 2 tiles named to different persons in my house.
If i make a flow i can’t use a tag with a name. I can only choose “if a beacon is detected” and not which one. Am i doing something wrong?

0 Likes

#254

@Koktail

Is it possible that the beacons are again visible under insights?
Thank you in advance.

0 Likes

#255

Then you use probably the app trigger. Make sure you pick the device trigger with the name of the person

1 Like

#256

Thnx peter, found it!
Now see if it’s going to work tomorow.

1 Like

#257

I’m sure it will😀

1 Like

#258

The problem is in the signal frequenty of you BLE device. It has to be less then 500 ms for a good working presence detection.

Sometimes the transmit frequency can be adjusted.

0 Likes

#259

It is a boolean value (in range/out range) and they are not exposed by Athom in the insights.

0 Likes

#260

thanks for the quick response, then we have to deposit the topic at athom

0 Likes

#261

Unfortunately I have no control over the fobs as they are part of my alarm system.
Once they are paired it works well. It’s just the discovery time time during pairing that’s a problem for me. The pairing discovery times out and says no devices found after about 2 seconds which is very quick.
My alarm seems to broadcast when a door sensor is activated so the fobs respond to disabled the alarm. But the pairing timeout is to quick for me to get the timing right, so I can’t start pairing and open a door quick enough.

0 Likes

#262

I’ll look into that

0 Likes