Bevestigingsbericht erg vertraagd

Hallo,
Ik heb jullie hulp even nodig met de volgende situatie:
's Ochtends zeggen wij tegen onze Google Home mini dat we wakker zijn waarop er een aantal zaken gebeuren, 1 daarvan is dat de Google Home mini ons in Homey op wakker zet. Dit triggered vervolgens een flow die, wanneer wij op de telefoon de pushmelding bevestigen, de thermostaat aanzet. Deze melding gaat naar 2 mobiele apparaten.

Het probleem: deze melding verschijnt pas veel later. In Homey kan ik al zien dat zodra we de opdracht via de Google Home mini gegeven hebben , dat wij op wakker gezet worden. Maar het kan vervolgens tot wel 1 uur duren voor wij de pushmelding op de telefoon krijgen om te bevestigen.

Er zijn verder geen vertragingen o.i.d. ingebouwd in de flow. De betreffende flow wordt getriggerd met ‘de eerste persoon werd wakker’.

Heeft iemand hier voor ons de oplossing?

Tsja, da’s het gevolg van GCM. Als je de app uit de power optimalisatie haalt gaat het allemaal al wat beter, maar echt goed en betrouwbaar zal GCM nooit worden.

Ik neem aan dat je met GCM, GHM bedoelt Google Home Mini? Maar dit is niet aan Google toe te kennen aangezien het enige wat Google doet is ons op wakker zetten in Homey en dat gebeurt direct. Vervolgens schakelen er flows gebasseerd op het wakker worden in Homey. Het enige wat traag is, is de bevestugingsmelding ontvangen op de telefoon (Android 2x) en een Ipad. Bij alle 3 de apparaten komt de vraag wel tegelijk aan, als hij eindelijk aan komt.

Nee, GCM staat voor Google Cloud Messaging. Het gaat om het systeem dat zorgt voor de notificaties naar je Android telefoons en iPad.

Je schrijft dat het probleem zich voor doet op zowel android als iPad en dat als er eentje wat ontvangt ze het alle drie doen. Dat zou kunnen wijzen op een router-probleem.

Voor GCM en FCM (de modernere variant van GCM) moet er continue verbinding zijn tussen het apparaat en de google servers. Er zijn routers die deze verbinding er na verloop van tijd uit knallen. Er moet dan een nieuwe verbinding gelegd worden wat zo maar eens 15 minuten kan duren. Daarnaast worden Android apps die een tijdje niets doen door Android in slaapstand gezet waar ze maar heel spaarzaam uit gehaald worden. Ook dat kan zo maar kwartier duren - alleen werkt dat op een iPad totaal anders. Je kan wel een keer proberen de app die de notificaties binnenhaalt van de power-optimalisatie uit te sluiten op Android, dat kan een flinke winst opleveren (maar kost wel meer energie).

Zie je het gedrag ook als de apparaten niet op wifi maar op 4G zitten?