Homey Community Forum

Bricked homey after update to 2.0?


#1

Just updated to version 2.0, after that I got a red ring. Trying to get it in recovery mode, but won’t get into that (no countdown). Someone a solution or is mine bricked now?


#2

Start with pulling the plug (ptp) for minimum 30 minutes and then try again, a 30 min ptpt and recovery might be needed if this does not help.


#3

Tried that already. Got it unplugged for like an hour or so. Still the same result. Tried also to turn it after 3-5 seconds after plugging in, then i got first a red ring for a few seconds, followed by a purple turning ring. But it wont get out of that either (like after a hour).


#4

If you manage to get it to purple but nothing happens then try turning it off, place it correct and then turn it on again. Purple is udating…


#5

Yeah, i know. But how long would updating take? Can it take some hours if I’ve bad luck? And if I unplug it and turn it on again on normal way, i will get that red ring again after the start-up procedure.


#6

Could take some hours indeed. Took an hour for me.


#7

Hm, ok. Gonna try this the whole evening and maybe night and day for it and let you know the result. Thanks for the help so far.


#8

2 hours running now and still purple.


#9

Probably bricked. Just sent an email to Athom support. I had the same issue when updating to 2.0 experimental. My homey needed to be reflashed in Enschede.


#10

Running purple means it’s still running… Red might be sign of bricked Homey…


#11

Purple can also mean " homey started upside down"
See https://www.athom.com/nl/ondersteuning/KB000009/


#12

Even while running the 1.x version software I always got a red ring on every update. Just pulling the plug several times over a few hours solved the booting problem eventually, and the red ring despaired and the yellow ring came up. Homey worked fine again after that.


#13

My experience is the red ring appears when Homey runs out of memory. I solved it by disabling some apps before updating…


#14

Good to now. I’ll try that next time. Thanks :+1:


#15

If you run out of things to try, you could always try changing yout power adapter plug.


#16

That is a good one too…


#17

Did you get any further on this topic? I’m having the same issue


#18

For people with a red ring after waiting half an hour (both leaving Homey unpowered half an hour and keeping the red ring half an hour), after exchanging the power-adapter and after re-trying multiple times : please send a mail to support@athom.com and tell what you already tried…


#19

Update:

I’ve contacted support by mail and they said i have to send the Homey to Athom, where they’ll have a look at it. I expect it will arrive tomorrow, so i’ve to wait for the result


#20

Ok, keep me updated, I’ve emailed support as well