Electrische TV beugel

Sinds enkele weken ben ik trotse eigenaar van een Homey Pro.
Over enkele weken krijg ik de sleutel van mijn nieuwbouwwoning. Uiteraard wil ik e.e.a. automatiseren/smart maken.

Ik heb in gedachte een Vogels Next 7356 https://www.vogels.com/nl-nl/c/motionmount-next-7356-elektrisch-draaibare-tv-beugel-ideaal-voor-oled-tv-s te monteren en ben benieuwd of deze compatible is met Homey?

En zo niet, hebben jullie nog tips voor andere electrische tv beugels die 65" ondersteunen en wel smart gemaakt kunnen worden?

Hartelijk dank!

Mijn advies is om even de search te gebruiken en te zoeken naar TV lift, er is veel over geschreven / gevraagd. Ben nog nergens tegengekomen dat ze native aangestuurd kunnen worden via RF oid.

Dank Martijn. Wat ik zo lees is dat het mogelijk is de afstandsbediening te koppelen / te leren aan de Logitech Harmony Hub. Hier ga ik ook voor dan. Bedankt!

1 Like

Wat zit er in de doos

  • Inbussleutel
  • Bevestigingsinstructies
  • tv-bevestigingskit
  • Muurbeugel
  • Muurbevestigingskit
  • Boormal
    *** Bluetooth remote control***

Thnx. Dus met de bluetooth remote control zou het moeten lukken om de homey de koppelen?

er is een app met bluetooth en er is een (bluetooth)afstandsbediening…
zou toch moeten lukken dan? of denk ik er te gemakkelijk over? :blush:

Vogels heeft deze app… https://www.vogels.com/nl-nl/c/motionsoundmount-app :slight_smile:

Of bedoel je Homey app? :frowning:

Tenzij er iets veranderd is, is de “bluetooth remote control” een app voor op je telefoon. Ik zie nu wel dat je een aparte afstandsbediening kunt bestellen om de beugel aan te sturen.
Het idee van de beugel is dat de stroom via de beugel naar de TV gaat. De beugel weet door verbruik of de TV aan is, en gaat op die manier automatisch van en naar de muur. De positie tegen de muur is een vaste positie die niet is te wijzigen. De positie van de muur af kan ingesteld worden of kan de positie zijn zoals die was bij uitschakelen.

Probleem bij mij was dat de TV niet heel strak tegen de muur kan, dus de ‘uit’ positie kon ik niet gebruiken. De stroom van mijn TV en beugel heb ik dus apart. Betekent een extra stopcontact, en een extra snoer door de beugel.
Aan de TV zit een Fibaro stekker. Fibaro stuurt via een Docker container in een Raspberry Pi swarm een silent push notification naar mijn AppleTV. Daar draait een custom App op die vervolgens de TV heen en weer doet, waarbij de ‘uit’ positie dus een stuk van de muur af is.
Dus, aansturen met BT is mogelijk, maar vereist wel wat puzzelwerk als er niet al een Homey app voor is.

Ik heb via deze site uiteindelijk kunnen achterhalen welke codes je naar de beugel kan sturen. Via de nRF Connect app kun je de mount op BT vinden en er codes naartoe sturen. Ik heb vast niet alle codes, maar wel degene om de beugel te draaien, dus die kan ik wel leveren indien gewenst.

1 Like

Zo heb ik het werken, via de harmony. Werkt echt super :+1:

Super! Heb de harmony aangeschaft, vogels is binnen. Eind december geef ik een update, want dan installeer ik alles :slight_smile:

Heel erg bedankt voor je uitgebreide uitleg. Ik ga het proberen eind van het jaar!

Ik heb de beugel maar weet geen manier om te koppelen

Kun je mij uitleggen hoe je het werkend heb gekregen?
Ik heb hem geinstalleerdn maar krijg hem zowel via Homey als via Harmony niet werkend…

Ik heb ook net de Next 7355 opgehangen. Ben ook op zoek naar manieren om hem via homey en/of Logitech Harmony Elite aan te kunnen sturen…

@Tarecco Even omhoog scrollen

Hoi,

Is het mogelijk om een uitleg hoe Next met Harmony Elite kan werken.

Bedankt alvast.