Homey Community Forum

Fibaro rgbw controller issues (versus zigbee?)

Hey! Ik vroeg me af of er hier meer mensen zijn die, net als ik, wat meer verstand hebben van (led)licht en daardoor net wat kritischer zijn dan de doorsnee gebruiker.
In mijn huis gebruik ik meerdere rgbw-strips. Momenteel stuur ik die aan met een Fibaro rgbw controller. Toen ik nog de Home Center 2 van Fibaro gebruikte ging dat perfect! Sinds ik Homey heb minder :frowning:
Een paar dingen waar ik tegenaan loop:

  • Ik zie de R-G-B-W als één systeem wat ik aan wil sturen (dus inclusief de witte led!). Homey lijkt het los te zien en daar lijkt geen speld tussen te krijgen! Óf ik kies een kleur (-tint±verzadiging) óf ik kies een kleurtemperatuur waarbij hij er altijd vanuit gaat dat de witte led een lage kleurtemperatuur heeft, wat in mijn geval niet zo is.

  • Met fibaro dimmer modules is het mogelijk om een lamp naar een andere waarde te faden in een bepaalde tijd (duration). Super! Met de led controller lijkt dit echter onmogelijk.

  • In de geavanceerde instellingen staan verschillende instellingen mbt de witte led en het gebruikte kleurenpallet. Ik kan nergens enige uitleg vinden wat er veranderd als ik hier iets in verander. Met gewoon proberen merk ik geen enkel verschil.

Mijn voornaamste vraag: zijn er mensen die de rgbw(w) controller gebruiken die Zigbee ondersteunt? Bij verschillende leveranciers te bestellen en vrijwel altijd een simpel wit kastje. Die zou aanstuurbaar zijn zoals Hue dat is. Zijn bovenstaande tekortkomingen daarmee opgelost?

Bij voorbaat dank voor de hulp en info!!

Homey is inderdaad een controller dat geen rekening houdt met enige witte kleur van RGBW strips en echt gefocust nog is op RGB met een losse CCT intergratie.
Als de witte led (zoals philips hue) wordt gebruikt, dan word dit bepaald door bijvoorbeeld de philips hue bridge, niet omdat Homey dit aanstuurt.

Ik heb dit met de vorige app versie (alles met v1 als app versie) geprobeerd werkend te krijgen, maar kreeg het niet werkend, ik heb hier na de tijd niet meer naar gekeken, en al helemaal niet na de rewrite naar v2 door Athom.

Dit is nog overgebleven vanuit v1, en had met de rewrite naar v2 eigenlijk net zo goed weg gehaald kunnen worden aangezien hij nu inderdaad niks doet, yay voor de rewrite.