Homey Community Forum

Fibaro thermostaatkraan FGT-001 werkt niet

Beste allemaal,

ik heb nu al mijn tweede thermostaat mogen ontvangen omdat de eerste defect was (achteraf niet overigens) maar ook deze thermostaat werkt niet.
Ik kan hem keurig toevoegen aan homey en alles lijkt in orde maar de thermostaat reageert niet op de bediening in de homey app. Als ik de thermostaat met de hand bedien dan reageert de kraan en zet bijvoorbeeld de afsluiter dicht.
Wanneer ik inlog op Homey developer lijkt alles goed te staan behalve zw_wakeup_enabled die geeft “false” aan en het zou kunnen dat de thermostaat daarom niet reageert echter ik heb geen idee hoe ik die instelling op “true” zou moeten zetten.
Wanneer ik op Homey developer signalen stuur naar de thermostaatkraan dan komt alles positief terug en meld deze dat er verbinding is met de thermostaat.
Een basic on/off signaal wat ik stuur op de developersite zet de kraan open of dicht.
Deze melding “TRANSMIT_COMPLETE_NO_ACK” krijg ik als ik via de developersite een test naar de thermostaat stuur maar kan er verder niets over vinden.
Kortom ik weet het ondertussen niet meer en ik hoop dat iemand van jullie mij kan helpen.
Bij voorbaat alvast enorm bedankt.

met vriendelijke groet,
Willem

Ik heb precies hetzelfde, kan hier iets aan gedaan worden?

Nee momenteel nog niet, ze er bij athom mee “bezig”

Dat is jammer, Op de HC Lite werkte deze “knoppen” in eerste instantie slecht. echter na een aantal firmware updates ben ik zeer tevreden over deze knoppen, wel i.c.m. de BLE sensors. Op de homey werkte deze knoppen nooit goed, Ik heb dan ook lange tijd een aantal radiatoren op de HCL gelaten en een aantal radiatoren voorzien van de eurotronic spirit zwave knoppen op de homey. echter wou ik van 2 systemen af en heb de fgt-001 weer aangemeld op mijn nieuwe homey pro, voorgaande was een early 2016, in de hoop dat deze nu wel goed functioneren. helaas is dat nog niet het geval. Kan iemand aangeven wat de eventuele verwachtingen zijn betreft de knoppen? wanneer komt homey met goede ondersteuning hiervoor? ook een optie om net zoals bij de eurotronics via de instellingen alle parameters goed te kunnen regelen i.p.v. ruwe commando’s? komt er nog, en wanneer, een rewrite van Zigbee en Z-Wave?

ik verneem heel graag van iemand en in het bijzonder Athom zelf