Homey Community

Fibaro wallplug meten energie in flow probleem

z-wave

#1

Ik probeer met een Fibaro Wallplug in een flow de energie van een wasdroger te meten en een pushbericht na het droogprogramma te sturen.

Wanneer ik in de flow de tussenstekker sleep kan ik alleen aan uit selecteren en niet de energie meting. In de wallplug staat alles ingesteld zoais omschreven in de handleiding op pagina 12, 13 en 14.

Wat doe ik verkeerd??


#2

Iets meer info zou makkelijker zijn.

Homey versie? Oud/nieuw

Heb je de plug toegevoegd als plug of bijv als lamp.

Qua instellingen hoef je in princiepe niks te doen dat diet homey, dus instellingen volgens pagina 11 12 13 ?


#3

Hoi Roy,

Homey versie? De homey heb ik 1 maand. Ik heb de Fibaro wall plug als tussen stekker geinstalleerd. Wanneer ik bij apparaten de wallplug selecteer kan ik de verbruikte vermogens gewoon zien. Firmware btw is 1.15.13. En de instellingen van de wallplug zijn ingesteld volgens de handleiding van Fibaro.


#4

Bedoelde indderdaad de firmware versie.

Deze kaart heb je dus niet?

Als je dat niet heb zou ik de plug eens verwijderen en opnieuw toevoegen.


#5

Zou je een flow kunnen posten waar het niet lukt?
Of vertellen in welke kolom je de kaart probeert te slepen?
En anders ff hier kijken. Staat een leuk voorbeeldje van de droger klaar flow. Kan je misschien ideeen opdoen?


#6

Roy, deze mogelijkheid zie ik dus niet. Ik ga de wallplug eens opnieuw af en aanmelden. Bedankt voor jeberichtje,


#7

Roco, ik trachtte deze flow te maken maar ik kom in kolom 1 alleen maar met een mogelijkheid aan/uit van de wallplug. Hier gaat het dus al mis. Dankje voor je bericht.


#8

Je hebt waarschijnlijk je plug geinclude als “light attached” (of als 1 van de andere opties) dit is al een lang open staande bug (gefixed in homey v2 btw) dat de meter trigger kaarten alleen zijn als je “other” selecteerd bij het includen.
Helaas moet je hiervoor nog wel opnieuw pairen (ook niet meer nodig in homey v2)


#9

Caseda, dit was idd het proleem. Even de wallplug afgemeld en aangemeld en nu werkt het. Bedankt allemaal!