Flow met philips hue lampen

Allereerst is het handig te kijken naar [Tutorial] Simple movement-triggered automatic light with zone activity cards (just 2 flows!). Het werkt namelijk niet als de Hue app het licht uitdoet, je moet dat in Homey zelf regelen. Of bedoel je de Hue app van Homey?

Daarnaast klikt het alsof de timer wordt gestart als de beweging begint, maar je moet de timer starten als de beweging stopt. Bovenstaande voorbeelden doen dat goed. Het kan zijn dat het dan al heel veel beter werkt, behalve als je achter een ruit staat (en die kans is groot bij het douchen).

Daarna kun je een flow maken die met een timer: doe het licht aan en start (of vervang) een timer Douchen. als die afloopt moet je het licht uitdoen. Deze flow maak je favoriet om te kunnen starten met je Sonos of een Goggle Nest Mini. Die is ook heel fijn voor een muziekje in de douche :slight_smile:

Stap drie is bij de flow die het licht uitzet na beweging een extra conditie toevoegen dat de timer Douchen niet mag lopen.

Dat zou het moeten doen. Als de flow voor douchen een eventueel lopende timer vervangt, dan kun je halverwege nog een keer Douchen roepen om de timer weer op 30 minuten te zetten.

1 Like