Homey Community Forum

Google Assistant geeft "Er is iets mis gegaan"/"Ik kan Homey niet bereiken"

Hé,

Ik heb nu ongeveer 4 maanden een Homey Early 2019 en een Google Nest Hub die, tot vorige week prima samen werkte. Maar van de een op de andere dag niet meer!

Ik heb van alles geprobeerd, Homey account ontkoppelen in Google Assistant en weer opnieuw koppelen, beide herstarten, Google Nest Hub terug gezet naar fabrieksinstellingen, nieuwe software downloaden op alle gebruikers telefoons, Homey in recovery de Wifi opnieuw instellen, avonden forums afzoeken… en nu zijn mijn ideeën wel op. Heeft iemand hier ook last van, heeft iemand een ander idee (misschien voor de hand liggend) of een oplossing?

Ik heb iets vergelijkbaars met mijn Google home mini. De Google assistent zegt bij elke vraag mbt homey dat mijn account niet gekoppeld zou zijn. Echter als ik in de Google home app kijk zie ik daar wel al mijn apparaten welke met homey gesynchroniseerd zijn. Maar als ik google vraag praat met homey krijg ik steeds de melding dat mijn account niet gekoppeld zou zijn. Ook hier alles geprobeerd dmv verwijderen en opnieuw koppelen heeft geen succes gebracht.

Hier hetzelfde probleem.
Iemand van jullie al een oplossing gevonden?

Hier ook hetzelfde probleem. Als ik Homey dan opnieuw toevoeg werkt t weer even / een dag. Maar daarna keert probleem weer terug…

Hier het zelfde probleem. alle apparaten zijn wel overgezet op de google hub maar als ik bv een flow wil starten werkt dat niet omdat google niet rechtstreeks met de homey pro kan praten. Als ik vervolgens de opdracht geef he Google praat met homey krijg ik te horen dat mijn homey account niet is gekoppeld met Google?

Ik heb dit probleem ook gehad (bij mijn Hue lampen), het enige wat bij mij hielp, is de bepaalde app herstarten in homey. (meer - Apps - app kiezen - tandwiel - Herstart app)

Ik heb sinds kort precies dit probleem ook.

Goh, dit is best wel een laat antwoord … maar ik had sinds vandaag exact hetzelfde probleem. En bij het ‘Googlen’ op dit topic uitgekomen.

Bij mij lag het probleem aan het feit dat er meerdere Google Accounts gekoppeld waren aan mijn Google Mini.

Ik heb een mijn Google Mini een volledige reset geven en vervolgens slechts 1 Google Account toegevoegd, Homey opnieuw gekoppeld en sindsdien zijn we terug vertrokken. :wink:

Ik heb maar 1 account gekoppeld en ik krijg het ook niet in orde, iemand een oplossing ondertussen?

Ik heb meerdere accounts gekoppeld zonder problemen met Homey. Ik denk dat het probleem ergens anders ligt.