Google Home: Homey-enheter svarar inte/går inte att lägga till i rum

Hej,

I princip alla mina enheter (som tidigare funkat klockrent) har sedan början av året slutat fungera i Google assistenten. Jag kan inte tända/släcka eller lägga till enheterna i rum.

Allt funkar bra i Homey.

  • Philips Hue [Zigbee]
  • Innr sp 120 [Zigbee]
  • Shelly RGBW2 [Wifi]
  • Aeotec Nano dimmer [Zwave]

Någon som har en bra lösning på detta? :roll_eyes:

Hej, prova “OK Google, Synkronisera all enheter”

1 Like

Funkar inte :pleading_face: Har även tidigare provat att radera hemmet och länka om Homey. Andra tips?

I Google Home appen:

  • Inställningar
  • Fungerar med Google
  • Homey - Sök efter nya enheter

Får du timeout/felmeddelande då så ta bort kopplingen och gör om den, testa sedan igen.

Jajustdetja… vilken version av Firmware kör du på Homey?

!

Screenshot_20200609-002950|477x500
Jag får inte upp något “Sök efter nya enheter”. Tänker du på något annat eller är något knas?

Du ska inte ha “återanslut” där, det ska stå “Sök efter nya enheter”. Så klicka på återanslut först… fungerar inte det så ta bort och börja om.

Funkar inte. Har provat upprepade gånger att ta bort kopplingen/hemmet och börja om. Jag har även provat radera Google Home-appen och installerat den på nytt (version 2.23.1.8). Får aldrig upp “Sök efter nya enheter”.

:´- (

För den som inte orkar titta på videon så kan jag avslöja att det funkar att lägga till lamporna i en grupp och sedan tända och släcka den via Google home.

Hyfsat störigt att det funkar, men ändå inte.

Såatteh… Vems sida är det som strular? Med andra ord, vilken support ska man ta detta med? Google eller Homey? Lampor som inte funkar med direkt koppling funkar uppenbarligen som en grupp, vilket är konstigt? Alla enheter uppdateras ju även löpande i GH, så kopplingen verkar finnas. :sob:

Edit: Kan tillägga att jag köpte en Hue Bridge för att samla lite zigbee-enheter under den (vet inte ifall jag felaktigt uppfattade det som att det reducerar risken för strul med maxbegränsningen) men nu funkar det att tända o släcka lampor via GH. Funkar även att lägga till dem i ett rum.

Fortfarande problem med “alla andra” enheter, typ Shelly RGBWW och Aeotec nano dimmers…

Gripande okvalitet.

Provade att ta bort och lägga till Shelly-appen i Homey och därmed de länkade enheterna.

Lade till dem igen och vips så funkar det att tända via GH. Med andra ord känns det inte direkt som att felet var Googles… Glad det (äntligen) funkar igen nu, men inte superimponerad av Homey :neutral_face:

Hmm, intressant iakttagelse… så det var en strulande koppling till enheten som orsakade problemet. Bra att veta att det kan vara orsaken men trist att det sker.