Homey Community Forum

Gumax zonwering bedienen

Hallo iedereen,

in het voorjaar gaan we een overkapping plaatsen, in combinatie met automatische zonwering van GUMAX. Dit zullen 6 aparte banen zonwering zijn, 6 motoren, ieder apart bedienbaar met de bijgeleverde afstandsbediening (die volgens het boekje werkt op de 433Mhz Freq.).
Iedere motor heeft alleen een 230V aansluiting met een uithangend draadje (wat de antenne is).
Montagehandleiding Zonwering

Nu wil ik dit natuurlijk dolgraag koppelen aan Homey, en ben er op tijd bij, zodat hopelijk gelijk met de installatie van dit spul alles goed geïnstalleerd kan worden. Nu is de grote vraag, hoe!?

Moet ik er een extra module tussen zetten? Zo ja, welke en waartussen? Kan ik het misschien koppelen aan een bestaande app?

Graag hoor ik iemand die me de goede richting op kan sturen. Dank alvast!

Fabian

Zojuist ook even contact gehad met de leverancier, en zij zeggen het volgende:

GUMAX motoren worden niet ondersteunend voor domotica systemen, wat betekend dat u dit zelf dient te programmeren en zelf een script dient te schrijven. De frequentie bedraagt 433MHZ en de zender is in het systeem geïntegreerd. Deze motoren zijn niet te vervangen met de motoren van Somfy of andere domotica systemen. Het is dus enkel realiseerbaar wanneer u zelf programeur bent, maar hier kunnen wij u helaas verder niet in adviseren omdat wij hier geen ervaring mee hebben.

Is er iemand die me alsnog op weg kan helpen :wink: ?

Ik heb dezelfde vraag!
Ik heb in December mijn Gumax overkapping geplaatst met de Gumax zonwering (5 motoren)

En ik wil deze ook graag via mijn Homey besturen.

Dus als er iemand is die ons op weg kan helpen?

Groet Chris

Foto van de motor: