Homey Community Forum

Home en fibaro roller shutter 3

Beste,

Ik heb een homey met fibaro roller shutter gekocht. Aansluiting werkt en app is geinstalleerd. Kan er me iemand uitleggen hoe ik zo een flow kan maken in die app. Maw ze om te beginnen gewoon op en neer kan laten gaan?

Grt

This thread has been moved to the non-english forum, if you have any problems with that please feel free to contact me or another moderator.

Om ze los te bedienen in de app heb je geen flow nodig. Flows zijn bedoeld om te automatiseren. Bijvoorbeeld dat je rolluiken elke ochtend om 7 uur open gaan.

Als je ze los wil bedienen kan je in de Homey app iets langer op het icoon van het product drukken. Daarna komt er een scherm van dat product naar voren waarin je de bediening kan uitvoeren.

Als je toch ook al met flows aan de gang wil zou ik zeggen, Google is je beste vriend. Er staan hier onder andere massa’s aan mogelijkheden alsook tutorials.

Bedankt voor het antwoord. Ik krijd dan inderdaad een dim niveau maar dan gaat de motor volledig tot het einde en kan ik hem niet meer in de andere richting laten gaan. Als ik de draden switch lukt dat wel weer.

Dan vermoed ik dat het calibratie proces van de chutter niet goed is verlopen.

Ga naar de instellingen van de chutter

Ga naar geavanceerde instellingen

Set start kalibratie op “JA” en sla daarna op met het vinkje :heavy_check_mark:

Je scherm zal dan 1 of 2 keer op en neer gaan.

Ik heb vorig weekend toevallig de roller schutter 3 geïnstalleerd en aan Homey gekoppeld. Werkt perfect en ik kan iedere stand instellen als ‘dim’ niveau. Je moet inderdaad wel calibreren, en ook het type schakelaar goed instellen voor handbediening. in mijn geval dubbele puls

Type schakelaar hoef je alleen maar in te stellen als je ook daadwerkelijk een schakelaar heb aangesloten aan de chutter.
Die instelling heeft verder geen invloed op de bediening vanuit de app