Homey Community

Homekit koppeling lukt niet meer


#1

Hej,
sinds vanochtend vind homekit de Homey niet meer. Ik alles op de iPhone eruit gegooid en van plan het weer terug te zetten maar nu zie de iPhone en iPad de homey niet meer in het lijstje van beschikbare apparaten waar deze voorheen wel te kiezen was. andere hubs zoals de hue van phillips zijn wel gewoon zichtbaar. heb al een recovery gedaan met behoud van gegevens die ik natuurlijk ook liever behoud. heeft iemand een idee voordat ik m helemaal leeg moet gooien. ik kan hem via de app en desktop gewoon benaderen.
gr


#2

Welke Homekit app gebruik je? “Homekit” of “Homeykit”?


#3

beide heb ik gebruikt. normaal zag je de homey ertussen staan en kon je een van de codes gebruiken 666 66 666 of 200 20 200 maar de gehele homey is er niet


#4

Lastig, zeker als ie 'em niet wil vinden. Ik neem aan dat je Homey en je telefoon op hetzelfde (thuis-)netwerk zitten?


#5

ja. en stomme is dat het via de app op mijn telefoon wel doet. ik weet niet welke signalen de homey hoort uit te sturen zodat hij gevonden wordt. ik denk dat ik hem maar eens helemaal reset naar fabrieksinstellingen


#6

Reset lost denk ik niks op, ik heb ook met andere open source Homekit-implementaties vergelijkbare problemen gehad, dus het ligt uiteindelijk aan iets in de app en niet in Homey zelf.

Heb je de Homekit app al eens helemaal weggegooid en opnieuw geïnstalleerd?


#7

net gedaan maar nog steeds geen homey, hij ziet wel een airport en de hue van phillips net als voorheen.


#8

Ja, dat herken ik ook van Homebridge. Uiteindelijk werkte het vaak toch weer wel, soms na resetten van iDevice of gewoon een paar dagen wachten.


#9

Hier hetzelfde probleem. Sinds gister krijg ik in Homeykit (van Sprut) bij al m’n apparaten de status ‘geen reactie’. Heb Homey al gereboot, de Homey Homekit app uitgeschakeld en weer ingeschakeld maar niets lijkt het probleem op te lossen. Iemand nog ideeën hoe dit te fixen?

Alvast bedankt!