Homey Community Forum

Homey 2.0.0 Experimental discussie [NL]

official
#339

Inmiddels is Homey weer een poosje thuis nadat hij initiëel tijdens de update naar 2.0 was overleden. Na het her-flashen bij Athom in Enschede weer thuis.

Ikoet zeggen dat ik blij verrast ben. De app werkt eigenlijk prima. Heb wel even moeten zoeken naar het een en ander, maar na een weekje ben ik helemaal gewend.

Heb een ruime 50 devices draaien (zwave, hue, Xiaomi zigbee, kaku) en het babbelt allemaal vrolijk met elkaar.

Wel lijkt het dat een aantal flows niet goed werken: om 23.00 uur de buitenlamp en uit zetten bijvoorbeeld lijkt niet goed te gaan. En de app Solar panels lijkt niet goed te werken onder 2.0.

Suggestie in de app: volgorde van flows, zones, etc kunnen aanpassen. En eventueel onderliggende flows/zones inklappen oid.

0 Likes

#340

Blockquote
Inmiddels is Homey weer een poosje thuis nadat hij initiëel tijdens de update naar 2.0 was overleden. Na het her-flashen bij Athom in Enschede weer thuis.

En, waren je devices allemaal weg dan?

0 Likes

#341

Gek genoeg niet

0 Likes

#342

@Dijker Kunnen jullie wat betreft het Homekit stuk aub opslaan in welke kamer welke devices in zitten? Nu bij iedere herstart van Homey moet je in Homekit alles weer opnieuw in delen. Dat werkte met de Homeykit en Homekit apps prima.

Daarnaast de vraag om misschien devices te kunnen includen voor Homekit ipv alles erin te gooien? - Zo hoeft bijv Hue niet 2x in Homekit te komen aangezien die al zelf Homekit support hebben.

Dank

3 Likes

#343

Hoi,

Op het Engelse draadje reageert niemand op m’n vragen, dus dan maar even hier proberen.

Hoe functioneert de 2.0 zonder een werkende internetverbing.
Dus stel dat je internet provider of Athom een storing heeft:

  • Kan de app dan nog verbinding maken met het Homey bolletje (en als je de app/je telefoon helemaal opnieuw opstart?)
  • Stel dat je Homey opnieuw opstart zonder dat je internetverbinding het doet (dus alleen wifi in je eigen huis) doet alles het dan nog? (Dus kan je je lichtknoppen enzo nog gebruiken, eventuele zaken die van internet afhankelijk zijn doen het dan uiteraard niet :slight_smile: ).
  • Stel dat je wifi helemaal wegvalt, doen je knoppen enzo het dan nog, en ook na eventueel opnieuw opstarten van het Homey bolletje. (Dus stel dat je access point stuk is en er is een zekering gesprongen - onwaarschijnlijk dat het tegelijk gebeurd, maar hoe reageert ie daar op)

In de ‘huidige situatie’ kan je in elk geval nog op de lokale webinterface inloggen om één en ander te doen, maar die is natuurlijk weggevallen. (Behalve als de wifi helemaal wegvalt natuurlijk :slight_smile: )

0 Likes

#344

Nee helaas, Als moderators kunnen we dat niet.
Maar zoals in de Welcome to the Forum! aangegeven : stuur je suggestie gerust naar support om er zeker van te zijn dat het bij Athom onder de aandacht komt. het is inmiddels bijna ondoenlijk om alles op het forum, slack en andere social media te lezen of je moet er bijna een fulltime taak van maken :wink:

0 Likes

#345

Sinds de 2.0 update ook bezig met een fibaro multi sensor. Het bijzondere is dat hij in de app niet echt up-to-date met verversen van de data.
Ligt dit aan 2.0 of aan de fibaro app. Als het aan de app ligt dan hoort mijn vraag ergens anders thuis…

0 Likes

#346

Dus maar even getest:

0 Likes

#347

Perfect!! :slight_smile: Heel erg dankjewel!
Ik was echt heel erg bang dat dit dus heel rot geïmplementeerd zou worden door het ‘alleen met een app’-gebeuren.

Had je ook de telefoon-app nou helemaal herstart terwijl de wifi geen internet had en 4g (aan en uit) staat? (ofwel cached hij de inloggegevens en eventueel de lokale Homey-gegevens in je LAN)

0 Likes

#348

Hallo allemaal,
ook ik ben druk aan het testen met Homey v2.0. Een onderwerp wat wat mij betreft echt ontbreekt is access control in de app. in de oude situatie konden flows niet aangepast worden in de app. Mijn dochter gebruikte de app om bij thuiskomst bijvoorbeeld het licht aan te zetten.

In de nieuwe situatie zit flow editing in de app. Nu blijkt mijn dochter met de nieuwe app in staat om flows aan te passen. Ik heb gekeken of ik er op enige manier voor kan zorgen dat ze dat niet kan, maar kan dit niet vinden. Ik vind het eigenlijk essentieel dat je in staat wordt gesteld om als administrator toegang tot flows te beperken. Dit om het per ongeluk aanpassen van flows te voorkomen door personen die de app puur gebruiken om devices te bedienen.

Zie ik iets over het hoofd?

2 Likes

#349

Volgens mij niet, je dochter kan met haar account via een browser ook de flows aanpassen.
Permissies enzo zijn aangekondigd voor na 2.0.
Ik hoop dat dit inderdaad in 2.1 of zo komt.

0 Likes

#350

Ik had vroeger een aantal virtuele devices via de app Virtual Devices.
Blijkbaar werkt die niet meer onder 2.0.

Toen ik zag dat Homey nu zelf virtuele devices ondersteunde was ik happy, maar dat duurde niet lang.
Blijkbaar ondersteunt het Homey-device geen aan/uit, gewoon ‘er is op de knop gedrukt’, ik kan dus niet meer 'als is aangezet> in een flow zetten.

Welke app kan ik nu gebruiken hiervoor?

0 Likes

#351

dan gebruik je de knop zeker als virtueel device, gebruik de socket :wink:

1 Like

#352

Inderdaad, ik had knop gebruikt ipv schakelaar, dat leek me logischer om lichten te bedienen…
Nu zie ik als icoon een stopcontact ipv een licht (of lichtknop…)

Bedankt, het werkt nu wel. :slight_smile:

0 Likes

#353

Als je het voor verlichting wilt gebruiken zal ik je nog grappig info vertellen, je kan de virtual class (sub class) veranderen in de apparaat zijn settings naar “licht aangesloten”, dan ziet homey de virtuele stopcontact als lamp/licht

0 Likes

#354

Ah, da’s inderdaad wel handig!

Alleen jammer dat het icoontje nog steeds een stopcontact blijft :stuck_out_tongue:

0 Likes

#355

Bij mij werkt de app gewoon. Gebruik zelfs nog versie 0.3.0 cli geïnstalleerd. De versie met multimode werkt ook, alleen daar worden de icoontjes niet weergegeven.

0 Likes

#356

En welke types gebruik je?
Als ik een ‘apparaat’ toevoeg werkt het niet, maar ik had nog 1 device dat als ‘modus’ was toegevoegd en dat werkt blijkbaar wel nog. :face_with_raised_eyebrow:

0 Likes

#357

0.3.0 is alleen virtuele knop. Dus bv virtual light of virtual tv. Ik heb hem inderdtijd cli geïnstalleerd omdat ik mn eigen icoontjes erin gezet heb

0 Likes

#358

Dit krijg ik (ik gebruik de laatste beta):
image

Ik zal misschien even de dev contacteren om te kijken of ik iets fout doe :slight_smile:

0 Likes