Homey Pro Backups (voorheen Homey+) abonnement

Ik krijg een beetje dubbel (tripple) gevoel bij dit Homey+ concept,

Van de ene kant 10€, who cares., ik betaal google 11eu per maand om reclame vrij te filmpjes te kijken op YT, 5eu per maand om de beelden van mijn Nest Hello te bewaren, 1€ aan Apple voor wat extra storage, Netflix voor videos’'s, ga zo maar door, gratis bestaat niet (alleen in ruil voor je ziel)

De andere kant, wat is het alternatief? Er is een geweldige community app om backups te maken maar helaas zijn die backup niet compleet omdat niet alle data beschikbaar is richting de apps (zwave en zigbee nodes en associaties). Waarom krijgen we dan niet de keuze / mogelijkheid om ea te exporteren en lokaal te bewaren? het is overigens de (cloud) opslag die geld kost en gecompenseerd moet worden naar Athom

Als voor laatste, waar worden deze backups bewaard en hoe zijn deze encrypted? ik geloof niet dat Athom een lokaal servertje gebruikt, onze data staat dan dus waarschijnlijk bij een grote data(verzamel)boer.

En als we dan toch aan het klagen zijn :wink: waarom leest Athom dit forum niet mee?

Het invoeren van je adres gegevens is verplicht bij het aanvragen van een abonnement.
Bij het delen van flows wordt ook je achternaam in de wijde wereld in geslingerd.
Gaat dat ook met je adresgegevens ook ergens gebeuren? Of is daar ook het advies om ook een fictief adres in te voeren?

Hoezo zijn WE aan het klagen? Ik zie maar een paar mensen die (regelmatig) klagen.
Doe Maar zong het al jaren geleden: “Héé, er zit een knop op je TV…”

3 Likes

Die helpt je zo uit de puree !

1 Like

“druk hem in en ga maar mee
de bloemen buiten zetten…”

2 Likes

Ik ga niet klagen, maar was ook verbaasd over dat verplicht invoeren van het adres in de webshop. Zal een overblijfsel zijn van toen je er alleen nog hardware kon bestellen, maar is volgens mij wel een overtreding van de AVG. Een bedrijf mag alleen die gegevens verwerken (en dus vragen) die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de dienst die het betreft.

Ik denk niet dat Athom kan uitleggen waarom ze mijn adres nodig hebben voor het leveren van een online dienst? Dus ik dacht, ik kijk even in de privacy statement op de website, want daar staat in welke gegevens waar voor worden gebruikt. Maar die hebben ze dus ook niet…

Gelukkig heeft de AP het heel druk, maar wel nog wat puntjes voor op de actielijst van @Emile :laughing:

7 Likes

Ik begrijp wel dat Athom op regelmatige basis inkomsten nodig heeft om updates en support te leveren. Maar dan moeten ze dat laatste ook wel doen en daar ontbreekt het bij mij althans volkomen aan!

Het tientje heb ik betaald, maar nu? Ik zie of ik hoor niets of heb ik iets gemist?

1 Like

Homey app geupdate via Play store ?
Homey geupdate via de app ?

Denk je dat er iemand naar je thuis komt om de backup voor je te starten? :stuck_out_tongue:
Als je de update gedaan hebt naar v4 van firmware en app denk ik dat de backups gewoon automatisch starten.
Je kan in de app naar ‘… Meer’ gaan en daar bij ‘Backups’ checken of er iets gebeurd is vannacht of eventueel manueel een backup starten.

Ik heb het abonnement genomen, er wordt nu dagelijks automatisch een Backup gemaakt, maar ik vind nergens een Restore knop? Hoe werkt dit? Verder zou het handig zijn als je dan ook terug zou kunnen naar een Backup van 5 dagen gelederen bijvoorbeeld. Is dit iets wat nog komt of zit dat ergens waar ik het niet zie?

Restore kun je initieren vanuit de recovery. Er wordt altijd een full restore gedaan.

Daarbij kun je inderdaad uit alle beschikbare backups van all Homey’s onder je account kiezen dus ook de oudste die als je automatisch uitschakeld ook ouder dan 7 dagen kan zijn.

Ik heb gisteren geupdate naar V4.0 en heb meteen het 10tje betaald voor een jaar lang backups. Geeft me toch wel een fijn gevoel met zo veel flows… Enige jammere is dat app’s die via CLI geïnstalleerd worden niet worden ge-backupped… En aangezien ik alle zigbee zaken via de Raspberry/Deconz heb lopen en daarvoor de app Homeyconz gebruik zal ik na een restore wel alle apparaten opnieuw moeten gaan toevoegen.

Dat is dan een behoorlijke tegenvaller om eerlijk te zijn. Binnen de bestaande homey kun je dus niks restoren :cry: Eigenlijk dus alleen interessant als je je homey helemaal opnieuw wilt installeren met een Backup of bij migratie naar een nieuwe.

Meerdere versies is dan mooi, maar heb je dus ook niks aan binnen een bestaande homey.

Wellicht komen er in de toekomst nog uitbreidingen binnen de backup functie. Bijvoorbeeld restorebuttons voor flows, apps en devices afzonderlijk😜

Klopt allemaal, maar als ik het goed begrepen heb, worden wel de originele Apps uit de AppStore terug geïnstalleerd i.p.v de via CLI geïnstalleerde versies, dus blijven op die manier je apparaat verbindingen behouden en kan je dus daarna weer je eigen CLI versie er overheen installeren,
(corect me if I’m wrong). Dit alleen uiteraard indien er AppStore versies bestaan.

Niet alleen dan, mijn test met een niet gepubliceerde app is hetzelfde. De devices bestaan en zijn defect met als flows die die devices of flowkaarten gebruiken. Zodra je de app weer via CLIP installeert is alles weer ok.

1 Like

Volgens mij zoek je meer de mogelijkheden van Community Backup & Restore for Homey v2 and Up! [Alpha Version]

Kijk hier even naar de verschillen.

1 Like

Wil je dat even naar Nederlands vertalen? :stuck_out_tongue:

2 Likes

Helemaal mee eens.
Ik hoop dat met deze bijdrage Athom nog lang door kan gaan met ontwikkelen. Ik beleef veel plezier aan de homey en heb al een tijd de gedachte hoe kan dit gecontinueerd worden door alleen maar hardware te verkopen. De keuze van de backup is misschien niet helemaal gelukkig maar ik ben blij dat Athom op deze manier extra inkomsten genereerd,

2 Likes

Is er eigenlijk al iets bekend over toekomstige functionaliteit die toegevoegd gaat worden?