Homey Community Forum

Homey Bridge

Heb je zelf een Homey Pro?

nee ik heb nog de homey uit 2016

Dat is raar. Ik koop een product en moet dan een uitnodiging krijgen om het te kunnen gebruiken? Dan kan deze weer terug dus. Heel jammer dan.

Of je doet een aanvraag. Bij mij was dit binnen 1 dag geregeld en werkt alles prima.

een aanvraag? ik heb deze binnen een dag binnen gekregen maar hij doe niets behalve een blauwe ring laten zien. ik ga deze maar weer terug sturen dit werkt gewoon niet.

Gefeliciteerd met je Free upgrade.

Je weet dat deze bridge niet aan een standaard Homey gekoppeld kan worden maar een ander product voor een andere markt is. Dus gekoppeld aan een Cloud Homey en niet samen werkt met je Homey 2016 die je hebt?

Ja, ga naar Homey Beta en vul daar de gegevens in.
Na enige tijd kan je dan met een code de Homey via de cloud werkend krijgen. Als dat werkt voeg je heel eenvoudig de bridge toe.

Dit heb ik inderdaad gedaan op 7-9 maar hoor daar niets meer van.

Klopt, tot je aan de beurt bent, dan krijg je mail met de code.

Ok denk echt dat het woord “beta” niet duidelijk is voor vele consumenten.
Maar goed, Athom had nooit deze gretige menigte verwacht voor het nieuwe spul zo lijkt het.
Verder denk ik dat je een beta beter “stilletjes” distribueert, en niet meteen als het nieuwste snufje blingbling aankondigt. Dat lijkt idd. alsof het nú op de markt is en gekocht & gebruikt kan worden.

Iets in deze trend had wel boven de bestelknop mogen staan, vind ik:
“Let op, het betreft een beta software test, wacht op je invite voordat je besteld”.

Verder wil ik me nergens mee bemoeien hoor :grin::upside_down_face::upside_down_face::upside_down_face: Opbouwend bedoeld, want het is makkelijk lullen vanaf deze plek.

1 Like

Heb ik iets gemist? De bridge is pas 2 dagen geleden aangekondigd, hoe kunnen ze er op die tijd al zo veel van verkocht hebben?

Er zijn hele goede distributiecentra die snel kunnen leveren. Besteld voor gisteren 17:30 dan zitten die vandaag klaar. Das niet eens zo heel “snel” :wink:
Schijnbaar hebben ze er voldoende geproduceerd en veel potentiële koper op de juiste manier verleid… Helaas was niet alle communicatie goed gegaan.

1 Like

Er zullen een aantal kopers zijn geweest die daar overheen hebben gelezen.
Ik ben ook in het bezit van een bridge, weet heel goed wat beta inhoud in deze context. Helaas staat/stond er nergens aangegeven dat je deze bridge niet kan gebruiken omdat de invite er niet bij zit.
Inmiddels mail ontvangen van Athom: het kan nog 14 dagen duren voor je de invite ontvangt of sneller of langer…niet echt iets waar je op zit te wachten als je iets nieuws koopt.

“Beta” heeft niks te maken met “alleen op uitnodiging”, dat zijn twee heel verschillende dingen.

Ja okee, dat is zo. Het loopt wat door elkaar. Ik bedoel de reacties als “nu heb ik die gave nieuwe bridge binnen, en nu kan ik er niks mee”.
Daarvan krijg ik de indruk dat men geen idee heeft (of gewoon niet leest) dat het in eerste instantie om een “software test” op eigen kosten gaat, en dat Athom bepaalt wat jij er wel/niet mee mag en wanneer.

Communicatie is inderdaad allemaal wat onhandig. Ook mis ik veel informatie;

  • waarom kan mijn huis van de Homey Pro niet “overgenomen” worden of gedupliceerd naar de configuratie va de Bridge? Moet ik alles opnieuw configureren?
  • Het gaat overal over een Premium abonnement die nodig zou zijn om meer dan 5 apparaten aan te kunnen sturen, maar ik kan dit nergens bestellen.
  • Ik mis binnen de configuratie de mogelijkheid om bijvoorbeeld een Google Chromecast toe te voegen als apparaat. Geen enkele app van Google komt tevoorschijn binnen de configuratie. Als je hem opzoekt op je pc en dan zegt dat het het moet downloaden naar de Bridge-configuratie, dan blijft hij oneindig installeren, maar op de Bridge blijft Google afwezig.

Al met snap ik dat het Beta is, maar bij mij was wel de indruk gewekt dat nagenoeg alles zou werken zoals met de Homey Pro, maar dat is zeker nog niet waar…

Bij nader inzien zou ik de Bridge nog niet hebben gekocht. Je hebt er erg weinig aan zo…

+/-70% van de apps zijn niet toegankelijk op Homey (beta/bridge) die wel kunnen op de Pro, dus al zou je kunnen overzetten, je zult veel missen. (Dit zal ook zo blijven, misschien het verschil iets verminderd, maar de Pro zal ten aller tijden veel meer blijven ondersteunen)
Ook een aantal standaard ingebouwde triggers zijn achter de schermen een andere ID, alleen de titel is het zelfde, deze zullen dus niet werken tot je ze repareert.

Als ik het goed heb, is Homey premium is nog niet beschikbaar aangezien Homey (bridge) nog in beta status is (alleen op uitnodiging).

Chromecast is 1 van de vele apps die niet beschikbaar is op Homey (beta/bridge), zie in de app store (op de app zijn pagina) voor of de app wordt ondersteund in Homey (beta/bridge).
Daar is een kleine slider te zien met Homey Pro en Homey [beta], als Homey [beta] grijs is, is de app niet werkend op Homey (beta/bridge), alleen op Homey Pro.

Ik lees dat je een Homey Pro hebt , wat wil je met een Homey bridge?

1 Like

Dank voor de duidelijke uitleg. Geen vervanger voor de Homey Pro dus…
Jammer…

De Bridge ziet er mooier uit, dus dat is eigenlijk het enige (worden ze thuis blijer van). Maar het is inmiddels duidelijk dat het voor mij geen vervanger is. Dus maar weer verkopen :wink: