Homey Cornelisse Dash, een homey dashboard

Welkom bij het Homey Cornelisse Dash topic. In dit topic kan je terecht met je vragen rondom Homey cornelisse Dash. De oorsprong van dit dashboard is tijdens een hacky Friday bij Athom ontstaan. Emiel creëerden toen Homey.ink een energie vriendelijk dashboard voor op een e-reader. Al snel werd er ook een versie toegevoegd voor op de pc. Homey.ink is een open source dashboard wat inhoud dat anderen de software mogen gebruiken en er hun eigen draai aan kunnen geven. Een voorbeeld is homeydash.com. Dit dashboard is gemaakt door Danee de kruyff. Danee voegden veel extra’s toe aan het dashboard en heeft het gemaakt naar wat het vandaag de dag is. Toen ik zijn versie zag leek het me wel leuk om aan de versie van Danee mijn eigen draai te gaan geven, en zo pasten ik het uiterlijk van het dashboard aan. Omdat ik niet kan programmeren was dat nog een aardige klus :joy:. Mocht je vragen hebben over mijn versie van het dashboard laat ze gerust hier onder achter.

Huidige versie van mijn dashboard: V1.1.8

  • Gedeeltelijk ingeschakelde modus toegevoegd voor de knop Heimdall. De knop werkt als volgt. uitgeschakeld> gedeeltelijk ingeschakeld> ingeschakeld> uitgeschakeld.

  • Voorkom dat ontlaadbare apparaat pictogrammen weergaveproblemen veroorzaken (gemaakt door: Danee de Kruyff)

  • Slot statuspictogram toegevoegd (gemaakt door: Danee de Kruyff)

  • Gecorrigeerde Italiaanse vertalingen (gemaakt door: Danee de Kruyff)

  • kleine CSS-fixes

  • Apparaten met een co2- waarde mogelijkheid hebben nu een kleur gekregen op basis van co2-niveau (dit veranderd automatische)

    Groen = goede CO2-waarde

    Oranje = matige CO2-waarde

    Rood = slechte CO2-waarde (raam of deur moet geopend worden)

Homey Cornelisse Dash V1.1.7

  • Toegevoegd optie om de status van heimdal te wijzigen naar ingeschakeld of uitgeschakeld. als heimdal is ingeschakeld wordt de knop word donker orange. is heimdall uitgeschakelt dan wordt de knop groen. Code is geschreven door @RonnyW.

    heimdall off heimdall on

Hoe kan je een token verkrijgen om in te loggen op Dash.homeycornelisse.nl ?

Ga naar https://homey.ink
Scroll naar beneden en klik op Log in

image

Na het inloggen zou je dit moeten zien

image

Open nu de console.
In Chrome kunt u de console openen door met de rechtermuisknop op de pagina te klikken en inspecteren te selecteren. Of door op F12 te drukken. Selecteer vervolgens het tabblad waar console staat …
Dan zou je zoiets moeten zien:

Klik op de link, deze brengt je naar de oorspronkelijke homey.ink-pagina ziet er zo uit (informatie zal duidelijk anders zijn, maar je zou een temperatuur, weersbeschrijving en apparaten moeten zien)

image

Vervang nu app.homey.ink/?theme=kobo-h20

image

met Dash.homeycornelisse.nl/?theme=web
en navigeer naar het nieuwe adres in de adresbalk.
Het resultaat ziet er dus zo uit, maar dan met de informatie van je eigen Homey

Als het resultaat van een van deze stappen er anders uitziet, probeert u de stap opnieuw.

Veelplezier met het Dashboard :grin:

13 Likes

Is er iemand die mij kan helpen?! :innocent: :innocent: Ik krijg op de een of andere manier de homeycornelisse versie niet aan de praat op mijn raspberry pi 4. Ik heb alle stappen doorlopen om de node e.d. te installeren. Als ik de get clone regel invoer, kan je kiezen van wie je een dashboard wilt clonen. Bijvoorbeeld:

  1. git clone GitHub - Homeycornelisse/Homey.ink: Energy-friendly Homey dashboard 🍃
  2. git clone GitHub - athombv/homey.ink: Energy-friendly Homey dashboard 🍃

Als ik versie 1 gebruik laad hij geen apparaten en flows. Als ik versie 2 gebruik krijg ik wel de apparaten. Met andere woorden, versie 1 werkt niet en versie 2 wel. Nu wil ik graag gebruik maken van versie 1.

(Naar mijn gevoel is de token en het thema dus correct ingevoerd. Allen krijg ik versie 2 hem voor geen mogelijkheid aan de praat. Ik heb overal al rondgekeken naar een oplossing, maar ik loop helaas vast ): )

Node versie 13.7.0
npm versie 6.13.6
raspian buster v 4.19 (raspberry pi4 )
homey versie “3.2.1”

Verplaatst naar juiste topic

Het is me nog steeds niet gelukt. Ik ben bang dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik wil dus via mijn Raspberry een lokale server maken zodat ik de css kan aanpassen naar mijn wensen. Ik heb op mijn raspberry een lokale server gemaakt via deze stappen: https://github.com/Homeycornelisse/Homey.ink/blob/master/README.md

Ik krijg dmv de token op meerdere manieren (b.v. https://dash.homeycornelisse.nl/?theme=raspberry&lang=nl&token=ey…hIn0=&background=&logo=) mijn dashboard.

Maar als ik via mijn lokale IP (http://192.168.2.168:5000/?theme=raspberry&lang=nl&token=ey…hIn0=&background=&logo=) het probeer, lukt het niet. Dan krijg ik namelijk dit scherm

Ik heb een hele reeks linken gebruikt (token is ingekort!!):
http://192.168.2.168:5000/?token=eyJfX2F0a....hIn0%3D&theme=web (via pc)
http://192.168.2.168:5000/?theme=raspberry&lang=nl&token=eyJfX2F0a (via pc)
http://localhost:5000/?token=eyJfX… hIn0%3D&theme=web

**Maak ik ergens een fout?? ): **

@Bob_Oosterhof zie ik het op de foto goed dat het blauwe logo rechts klein boven aan staat?

Ja! Schermafbeelding 2020-02-06 om 17.51.16

Dan zit er een fout in de bestanden van github. Zou je voor mij eens op f12 kunnen drukken om te kijken wat voor fout de site aangeeft?? dan kan ik er even naar kijken en goede bestanden uploaden

Bijdeze!

ik heb de bestanden opnieuw op github gezet als het goed is moet het nu werken :grin:

Dat was inderdaad de oplossing :sunglasses: Nogmaals dank Ruud!

Vandaag heb ik weer een update van het Homey Cornelisse dashboard live gezet. Heb jij de nieuwe wijzigingen al gezien??

Mooi dashboard, misschien een noob vraag, maar bij het veranderen van de achtergrond, waar verwijs ik dan naar? Kun je een voorbeeld geven van een url?

Vast bedankt

@Huub_Van_Vilsteren Als je een andere achtergrond wil kan je op de setting pagina bijvoorbeeld zo een URL opgeven (https://cdn.pixabay.com/photo/2020/04/06/11/22/seedling-5009286_960_720.jpg)

Goedemorgen Ruud,
Mooi dashboard!
Draait het dashboard ook op een raspberry pi 4.

@AdrianusJ Ja voor zo ver ik weet werk dit gewoon. Had je de handleiding op mijn website als gezien?? daar staat namenlijk een handleiding van hoe je het op een raspberry pi kan installeren.

Wat zijn de wijzigingen dan, @Homey-Cornelisse? Het zou nl voor mij (en wellicht anderen) nl ook een reden kunnen zijn om juist naar jouw versie over te stappen… :slight_smile:

Jazeker Ruud, daar heb ik dankbaar gebruikvan gemaakt. Het dashboard draait momenteel op een Pi3. Die ik kon gebruiken voor de test. Nu wil ik er zelf een aanschaffen dan wordt een Pi 4. Enige waar ik nog mee zit is de presentatie middels een flow op een Google hub. Hij houd de instellingen niet vast.

Met de app ”Micro Web Server”, kun je Homeydash op de Homey zelf installeren en draaien.
Werkt prima bij mij met die andere versie van Homeydash. Geen Pi of zo nodig meer.
Het probleem van de Google hub heb ik ook, deze houdt de Homeydash instellingen niet vast. Ligt niet aan Homey maar aan Google schijnt. Ben wel blij met Homeydash op de Hub, werkt prima!
Dan even “off Topic”…
Ik gebruikt trouwens de Micro Web Server app ook om geluiden op Homey op te slaan en dan op Google hub, Mini of de Sonos one af te spelen. Geen Soundboard app meer nodig.

2 Likes

@Henk_Renting

zie hier wat de wijzigingen zijn voor deze versie

1 Like

@AdrianusJ De google hub onthoud dat niet nee. Dan zou je een scherm aan de pi4 moeten maken en het in een nette behuizing moeten maken, dan blijft het wel werken. heb ik ook voor bij mijn voordeur in de gang gedaan.

Dat zo nog een optie zijn. Dank voor meedenken. En dank voor je dashboard.