Homey Community Forum

Homey en camera’s

#1

Beste homey gebruikers,

Ik lees al een tijdje mee op dit forum maar nu heb ik zelf een vraag die ik niet echt kan terugvinden hier dus maar even een account aangemaakt.

Ik zie dat er al apps zijn voor foscam en alhua camera’s.

Ik heb thuis camera’s maar die wil ik vervangen voor een serieuzer systeem, nu heb ik de heren van athom wel eens horen zeggen dat ze na de 2.0 update met camera intergratie aan de slag gingen.

Weten jullie daar iets over en welke functionaliteit gaat dit bieden.

Of werkt de foscam app binnen homey goed genoeg en kan ik daar al mee aan de slag. Wat kan je er namelijk mee?

Alvast bedankt voor jullie reacties :slight_smile:

#2

De eerste vraag is denk ik wat precies je doel is met je camera? Mijn foscam neemt bijvoorbeeld op naar een wd my cloud server dus daarop kijk ik alles terug. Wat je met de app van foscam op je homey kan is een screenshot sturen op het moment dat er een actie plaatsvindt. Dit kan echter ook met je camera zelf al zonder de homey.

#3

De huidige implementatie van camera’s met de bijbehorene screenshots is momenteel zo langzaam (foto maken na indrukken deurbel duurt enkele seconden, versturen duurt >30 seconden) dat dit niet werkbaar is voor bijvoorbeeld deurbel verklikking. Dit geldt voor de image tags die Athom heeft geïmplementeerd.

In het verleden gebruikte @Jorden zijn eigen implementatie tussen zijn apps image grabber, telegram etc. Dit werkte bijna instant.

#4

Is het misschien niet verstandig om een app (of misschien dat athom deze kan maken) met het Onvif protocol te maken zodat bijna alle camera’s toegevoegd kunnen worden?

#5

Ik heb toevallig gisteren nog even getest met de Synology app en dan naar Telegram versturen.
Ik heb er 2 camera’s op hangen, een redelijk recente Foscam en een AliExpress el cheapo camera die uit zichzelf niet eens een snapshot functie had en om de haverklap er uit ligt.

De Foscam krijg ik steeds binnen 1 of 2 secondes binnen na het starten van de snapshot functie. Gewoon via Homey image tokens.
De tweede duurt het opvragen al gauw 10 seconden. Het doorsturen naar Telegram is zo gepiept.

Oftewel, de ervaringen verschillen. Wat nog kan helpen is de app die het snapshotten doet, even herstarten. Mijn apps slaan op dit moment nog alle gemaakte shots op in het geheugen van Homey en daar kan Homey zelf nogal traag van worden. Dat ga ik in de zeer nabije toekomst aanpakken.

#6

In eerste instantie zoek ik gewoon een goed camera systeem voor niet al te veel geld.

Ik heb nu een camera set van SecuFirst maar dat raad ik echter niemand aan.

Ik wil graag eventueel in combinatie met homey en foscam;

Als het alarm ingeschakeld word wil ik een pantilt camera naar een bepaalde positie hebben staan.

Als het alarm aan staat wil ik graag 24/7 opnemen binnen in huis.

Terwijl als het alarm eraf is de camera’s binnen uit gaan.

Eigelijk mijn belangrijkste vraag is, of het verstandig is om een systeem van foscam aan te schaffen.
Screenshots is leuk maar dat is voor mij niet het belangrijkste.

Een wd my cloud server ziet er interessant uit, heb je daarbij alleen nog maar camera’s nodig?

#7

Ik heb inderdaad 1 foscam camera en een wd my cloud. Kan ook met synology. Die is iets duurder maar volgens mij heb je daar wel ietsje meer aan tov de my cloud. Maargoed. Voor mij werkt het perfect. Camera neemt gewoon op bij motion en wordt netjes via ftp opgeslagen. Kan ook live kijken via de foscam app.

Enige wat ik nog wil, en daar heb ik homey wel voor nodig, is een camera bij de deur en daar dus een screenshot van laten sturen op 't moment dat iemand aanbelt. Dat kan een camera niet uit zichzelf verzinnen. Of je zou wellicht een bewegingsgebied moeten instellen bij je voordeur alleen dat als daar beweging is dat je een mail krijgt met een screenshot. Dan zou het kunnen.