Homey Community

Homey integratie met Domoticz

z-wave

#1

Hallo,

Zelf heb ik geen Homey, maar ik help iemand die er recent 1 heeft gekocht. Hij gebruikt nu al reeds Domoticz met een Z-Wave stick. Ik heb behoorlijk wat issues met de integratie tussen Domoticz en Homey in de zin dat het enorm veel werk is. Ook werkt Z-Wave geheel niet. Ik vraag mij af of ik wellicht de verkeerde manier gebruik om dit te realiseren.

Wat ik wil:

 • Z-Wave lamp in een bestaand netwerk besturen via Homey stemcommando

Wat ik heb gepoogd:

 • Ik heb de Homey als secondary controller in het Z-Wave netwerk gehangen. Het includen ging prima, maar Homey ziet de apparaten niet. In de Homey DEveloper omgeving zie ik wel alle 5 nodes staan, maar verder geen details. Kan ook niet op de nodes klikken, etc. Ik kan deze nodes dus zo te zien niet als een lamp toevoegen in Homey. De Z-Wave integratie in Homey als tweede controller lijkt geheel niet te functioneren? Alsin, je kunt er niets mee?

Vervolgens heb ik een andere route geprobeerd:

 • Ik heb de app “Virtuele Devices” geinstalleerd en en een virtuele lamp toegevoegd.
 • Daarna heb ik de app ‘HTTP Flowcards’ geinstalleerd.
 • Vervolgens heb ik een flow gemaakt: 'IF virtuelelamp X veranderd in AAN then send HTTP commando naar Domoticz. Dit werkt, maar slechts 1 kant op en alleen voor ‘lamp aan’.
 • Ik moet een tweede flow maken voor ‘lamp uit’.

Homey roept de flow voor ‘lamp aan’ niet aan als Homey denkt dat de lamp al aan staat. Het gevolg is dat wanneer ik de lamp lokaal schakel dit niet wordt gerapporteerd naar Homey en de stemcommando’s dus niet meet werken.

Ik moet dus ook nog een HTTP API call doen van Domoticz naar Homey om lokale besturing van de lamp terug te koppelen aan Homey. Ik begrijp dat er geen publiek gedocumenteerde HTTP API is om dit te doen? Dit lijkt mij 1 van de basis zaken?

Kortom, ik heb het idee en ik hoop van harte dat ik dit enorm omslachtig aan het doen ben, en ik hoop dan ook dat iemand mij kan vertellen hoe ik wel redelijk eenvoudig te koppeling tussen Homey en Domoticz kan realiseren. Of nog beter, dat Homey als tweede controller in een Z-Wave netwerk werkt.

Wie helpt? :slight_smile:


#2

Verplaatst naar Nederlands.


#3
 1. Correct het is nooit volledig geïmplementeerd om homey als 2e controller te gebruiken, en staat ook heel laag op het todo lijstje van athom.
 2. Inderdaad waarom zo omslachtig, homey heeft zelf een zwave chip, voeg de zwave apparaten direct toe aan de Homey (dus zonder domoticz ertussen), geen http commando’s voor nodig, en dan doet het alles wat jij wilt.

#4

Het idee achter Homey is dat het de controller is van alles in huis, net als Domoticz. Vervang dus Domoticz door Homey en zet Domoticz uit.


#5

Ja, ik snap dat dat het idee is. Maar helaas is er geen domotica controller in de wereld dat alles ondersteunt, dus ook Homey niet. En dus zul je voor een oplossing waarbij je alles geautomatiseerd hebt toch moeten werken met meerdere ‘controllers’ die onderling met elkaar communiceren.

In dat opzicht vind ik de API mogelijkheden van de Homey wat teleurstellend.


#6

Ik heb ongeveer dezelfde setup.
Homey bestuurt mijn:

 • Z-wave apparaten
 • Klik-Aan-Klik-uit apparaten
 • Somfy gordijn motoren
 • evoHome

Gedeeltelijk bedien ik via HomeyDash op een tablet aan de muur. Daarop zijn ook mijn IP-Cams zichtbaar.
Ik heb echter ook Mi-light LED-verlichting (LED-strips, LED-lampen RGB/RGBW/DualWhite, echt van ALLES)
Daarnaast heb ik een aantal zaken op 2 stuks 8-kanaals relais/ingangsprinten zitten (3 Deurbellen, garagedeur opener, poort-opener, verlichting). https://i.ebayimg.com/images/g/43oAAOSwC4Va01XX/s-l300.jpg
Mi-light ondersteuning door Homey is niet optimaal. Ondersteuning voor de relaisboards is kansloos!
Mi-light en de relais boards worden dus door Domoticz bestuurd. Via HTTP-requests stuur ik zowel de relais als de MI-light aan.
De deurbellen zitten op ingangen van het relaisboard. Domoticz stuurt een HTTP-bericht aan Homey wat daar een flow start.
Dit is misschien omslachtig, maar werkt wel!
Daarnaast wordt mijn haard (Dru met Mertik controller) nog niet door Homey ondersteund. Domoticz gaat wel, dus ook daarvoor zal ik de omweg Homey->HTTP-request->Domoticz gaan toepassen.


#7