Homey Community Forum

Homey na 3 maanden al defect!

November 2020 was ik nog blij met mijn nieuwe homey. De ontdekking naar zijn mogelijkheden was begonnen en ik kreeg steeds meer door wat Homey kan en hoe dingen werken etc.
Het eerste probleem diende zich aan toen Homey een eigen willetje begon te krijgen en midden in de nacht van alles aan ging zetten.
Het advies hier op het forum was een andere adapter te gebruiken want de Homey adapter zou niet geweldig zijn en de boosdoener zijn. Vreemd verhaal dacht ik toen maar goed, ik heb mijn Samsung adapter van mijn telefoon erop gezet en sindsdien is dat niet meer voor gekomen.
Vandaag werd ik helaas niet zo blij van Homey. Ik had besloten om Homey ergens anders te plaatsen dus stekker eruit en op de andere plaats gezet. Toen ik de stekker er weer in deed hoorde ik een tikkend geluid uit de Homey komen. Niet uit de adapter maar echt uit de Homey. Snel de stekker eruit en na een paar minuten weer geprobeerd en weer een tikkend geluid. Daarna heb ik de Homey langer dan 10 minuten van de stroom gehaald en daarna met meerdere adapters geprobeerd. Het tikken was gestopt en daarbij ook het leven van mijn Homey. Hij deed niets meer, led ring bleef uit en startte niet meer op. Ondersteboven gehouden maar ook daarmee gebeurde er niets.
Bij BCC aangemeld voor reparatie en direct afgegeven bij de BCC in mijn woonplaats. Daar werd mij verteld dat het minimaal 3 weken kan duren en door Corona mogelijk nog langer. Dat is lekker dacht ik want mijn hele huishouden staat in dat ding geprogrammeerd!
Heel leuk zo’n Homey maar voor het geld dat de pro versie kost mag je verwachten dat ze betrouwbare spullen meeleveren en het iets langer meegaat. Maar goed dat zal mijn geluk wel weer zijn.

Zo, even de frustratie van me afgeschreven en nu maar hopen dat Homey snel weer thuisis.

Sterkte ermee. Ik hoop dat hij snel terug bij je is.

Heel vervelend uiteraard. Echter en dat is niet prijs afhankelijk elektronica kan ook kapot gaan na korte tijd, niet de bedoeling maar kan gebeuren.

Het tikkend geluid waar je het over hebt, klink echt als een defecte usb adapter, maar die heb je dus al vervangen (mag aannemen dat deze wel minimaal 2/2.1 AMP was).

Je schiet er niks mee op maar soms heb je gewoon domme pech met een aankoop.

1 Like

Tuurlijk begrijp ik dat de prijs geen garantie voor succes is.
Ik dacht ook inderdaad dat de usb adapter het had begeven maar met diverse andere adapters waaronder een ipad adapter en ook weer de originele waarmee ik nu mijn telefoon oplaad deed de Homey niets meer.

Het is vooral verelend dat het allemaal zo lang moet duren voordat het gemaakt is of dat ze een nieuwe geven.

Maar goed er zijn uiteraard ergere dingen op de wereld gaande momenteel natuurlijk.

Das shit. Als je nog maar licht en geluid hebt en niet in de kou zit.
Maar zoals je zelf al aangaf, er zijn ergere dingen in de wereld (zoals lauw bier :rofl:).

En dan ook nog thuis op je eigen bank.

@Heula
Maar als iets stuk gaat is altijd balen. Hopelijk krijg je snel een nieuwe/gerepareerde Homey retour.

Dat tikkend geluid uit je Athom bij inpluggen doen mijn beide Homey’s ook al vanaf dag een. Ik dacht ook direct aan kortsluiting in de Homey bij dat gekraak, maar ze starten daarna gewoon weer op. Mijn oude 2017 Homey wil na PTP nog wel eens moeilijk doen en alleen een rode LED laten draaien, maar na een paar pogingen doet hij het ook steeds weer en start gewoon op. Wel heb ik beide Homey’s in de jaren nadien voorzien van een andere adapter.

De led ring ging bij mij helemaal niet meer branden. Meerdere keren geprobeerd op te starten met meerdere adapters. Hij gaf totaal geen sjoegen meer.

Helaas ook al eens ervaren. Sterkte van mijn kant
Mijn leven zonder Homey