Homey off-line

Mijn Homey in het buitenland is na enkele dagen niet meer bereikbaar (=melding off-line), dus is het onmogelijk om op afstand te programmeren (flows,…) via Homey app. Hoe kan men dit oplossen en voorkomen vanop afstand? Dit is niet de 1e keer dat mijn Homey na enkele dagen niet meer bereikbaar is.
Bedankt.

Niet dat je er nu direct wat aan hebt, maar als je weet dat het na x dagen problematisch kan zijn, dan kan je op x-1 of x-2 dagen een auto restart Homey flow aanmaken…

Beste Arno, inderdaad, dat zou een goed idee kunnen zijn. Natuurlijk dien ik dan wel eerst te achterhalen na hoeveel dagen (x) ongeveer de Homey off-line gaat. Ik ga dit opvolgen bij mijn volgend bezoek.
Het lijkt wel als er geen activiteit meer is voor de Homey (bij volledige afwezigheid en geen acties/flows die actief zijn), dat dan mijn Homey off-line gaat. Homey support gaf ook aan dat mogelijks de adapter defect aan het gaan was en er best een nieuwe adapter zou getest worden. Dit ga ik ook proberen, samen met een logbestand naar Homey support opsturen wanneer ik terug bij mijn Homey in het buitenland aankom en heb herstart (10sec van stroom/elek).

Zijspoor hier, is het niet zo dat je router uitvalt? Ik had ook enkele keren problemen met het bereiken van Homey op afstand, dit bleek te komen doordat mijn router uit was gevallen.

Of voor de zekerheid iedere nacht maar rebooten…

Trek niet meteen de stekker eruit, maar gaa eerst even wat checks uitvoeren:

  • Zodra je aan je lokale wifi gekoppeld bent proberen op de normale manier contact te maken. —> Als dat wel werkt is het waarschijnlijk een router of port forwarding issue
  • als dat niet werkt probeer dan via het lokale ip adres (192.168…) contact te maken—> als dat wel werkt is het waarschijnlijk een router issue

Neem ook meteen een smart stekker mee. Die kan je dan voor je router zetter dan kan je je router ook rebooten.
Let wel op dan de stekker niet op wifi gestuurd wordt want die is natuurlijk weg zodra je de stekker uitzet. En dan krijg je hem via homey niet meer aan…

De router blijft gelukkig on-line en blijft bereikbaar, want alle camera’s, en Airzone (verwarming/airco) is eveneens nog on-line. Dus dit lijkt mij dus niet de oorzaak. Toch bedankt voor de tip!

Via een flow kan je dus de Homey autom. laten rebooten? Heb jij hiervan een voorbeeld van? Welke blokken/parameters dien ik hiervoor te gebruiken?

1 Like

Deze tips ga ik zeker opvolgen, vooraleer ik de stekker uit de Homey trek.
En aan een slimme stekker had ik ook al gedacht. Maar deze moet dan buiten de Homey om kunnen worden bediend (uit/aan).
Heb jij eventueel ook advies omtrent welke slimme stekker ik dan het best zou kiezen, die natuurlijk op afstand te bedienen is zonder een Homey. Dus een slimme stekker die via een afzonderlijke APP te bedienen is, zonder een Homey?
Bedankt voor elk advies!

Het symptoom van Homey die z’n netwerkverbinding verliest gaat meestal ermee gepaard dat flows wél gewoon worden uitgevoerd.

Je moet je Homey dus elke X minuten een check laten uitvoeren of ie nog verbinding heeft (als je even op het forum zoekt kom je daar wel wat voorbeelden van tegen) en als dat niet het geval is moet ie zichzelf rebooten. Je hebt daar geen slimme stekker voor nodig.

Beste Robert, ik zoek wel even in dit forum naar voorbeelden voor de autom. check of de Homey nog on-line is. Anders dus de Homey zelfstandig laten rebooten. Ik ga dit verder uitzoeken.
Ondertussen heb ik ook een slimme stekker gevonden die buiten de Homey om kan worden bediend en dus blijft werken wanneer Homey off-line is. Dit is bijvoorbeeld de Osram Smart+ slimme stekker, die via Zigbee werkt en via mijn Philips Hue Bridge kan verbonden worden om te bedienen op afstand. De Hue bridge en lampen blijven steeds werken op afstand, en de Hue bridge staat op 1,5m van mijn Homey, dus een netwerkverbindingsprobleem lijkt mij toch sterk. Ik ga toch als back-up een slimme stekker meenemen.

Mij ook, ik heb het idee dat de netwerkstack van Homey niet erg stabiel is.

Robert, hoe/waar kan ik de netwerkstack controleren van mijn Homey. Zou een diagnose draaien en via het Homey logbestand dit zichtbaar moeten worden, want deze materie is mij nog onbekend.

Dat soort dingen zijn helemaal verborgen voor gebruikers, daar kun je dus zelf niks aan onderzoeken :frowning:

Erg interessant deze topic!
Ik ervaar precies hetzelfde en zoek soort gelijke oplossing.
Ik zou graag een voorbeeld flow willen zien hoe je Homey restart

Kijk eens in deze thread.

De slimme stekker was bedacht om de router te rebooten…
(@Olivier Als je een nethear hebt, daar is een ho ey app voor die wellicht ook kan rebooten)

Meestal blijven de homeys flows gewoon lopen, dus een non-wifi schakelaar kan homey gewoon uit en aan zetten om een router opnieuw te starten.
( aar geen wifi schakelaar dus want als de router uit is kan homey geen wifi schakelaars meer aanzetten…)

Ik kan “systeem” nergens vonden bij de kaartjes onder een flow aanmaken

EDIT: Om mezelf te antwoorden, je moet dus eerst bij instellingen>Experimenten>power user aanzetten

1 Like

Klopt, maar @Olivier had al uitgesloten dat de router het probleem is. Dus dan wordt Homey rebooten de standaard mogelijke oplossing.

Beste Robert, na het uitvoeren van de diverse voorgestelde testen vooraleer ik de stekker uit Homey haal, en de back-up slimme stekker (Osram via Philips Hue bridge = Zigbee) om Homey vanop afstand te kunnen herstarten (uit/aan), ga ik toch ook een logbestand van mijn Homey opsturen aan de Athom/Homey specialisten via Support. Hopelijk kan men daar dan zien wat mogelijks het achterliggend probleem is (vb. netwerkstack,…). Nu kan ik dus jammer genoeg niet aan mijn Homey en moet ik wachten tot eind volgende week voor deze testen. Hartelijk bedankt voor uw support/adviezen!