Homey Community Forum

Homey Setup niet zichtbaar als netwerk

#1

Goedemorgen,

Na een verhuizing wilde ik onze Homey ook in ons nieuwe huis instaleren. Ik heb hiervoor de stappen gevolgd om van Wifinetwerk te wisselen ( op zn kop houden) Bij de stap waar ik Wifi netwerk HomeySetup moet selecteren om Homey te verbinden loop ik vast. Het netwerk HomeySetup is namelijk niet zichtbaar op mijn pc. Ik heb daarna geprobeerd om met mijn laptop verbinding te maken. Hierop is Homeysetup wel zichtbaar als netwerk. Als ik verbinding wil maken zegt Homey na een tijdje dat hij geen verbinding kan maken met het netwerk.

Tot slot heb ik Homey proberen te instaleren via mijn telefoon en tablet (daar was Homeysetup ook zichtbaar als netwerk), maar ook hierna zegt Homey dat hij geen verbinding kan maken.

Homey Setup zie ik overigens niet altijd in de lijst met beschikbaar staan op mijn laptop, telefoon en tablet. Dit vind ik ook vreemd. Alle andere apparaten zoals mijn pc, laptop, tablet, telefoons hebben wij wel kunnen aansluiten op de WiFi. We hebben ook 2.4 GHz dus daar ligt het niet aan.

In ons oude huis gaf Homey steeds vaker aan dat hij de server was verloren, maar alle Flows werkte nog wel en ook konden wij Homey nog opdrachten geven. Ik heb Homey nog niet geüpdatet naar 2.0 omdat ik eerst wilde verhuizen en alles werkend wilde hebben. Ik had het plan om daarna de update te gaan bekijken.

Kan iemand mij helpen, want voorlopig doet Homey nog niets in ons nieuwe huis. Graag in niet al te technische taal. Ik begrijp iets van netwerken, maar ben niet goed in afkortingen en termen.

Alvast bedankt!

Marijke

#2

Doorloop eerst :

#3

Excuses voor de late terugkoppeling, maar probleem leek inderdaad te liggen aan 2.4 GHz en 5 GHz Netwerk.

Bedankt!

1 Like