Homeyscript Hoe te beginnen

Een echte noob vraag. Ik heb homeyscript geïnstalleerd. Met copy paste hoop ik een eerste script te kunnen starten. Maar waar en hoe kan ik een script opslaan.
Ik heb deze link gevonden; https://homeyscript.homey.app/
Daarin zie ik een paar voorbeeld scripts, maar hoe voeg ik er nu één toe?

1 Like

Bij mij staat er linksonder op die site “+ New Script”

1 Like

Dank je wel. Doe bijna alles op mijn telefoon. Deze optie was heel heel klein als je nog wat slaperig bent.

Die site is niet echt gemaakt voor telefoons :sweat_smile: (maar aan de andere kant, je moet ook wel flink geduld hebben als je scripts wil gaan schrijven op je mobiel, ikzelf heb dat geduld er absoluut niet voor dus doe het lekker op m’n laptop)

Schrijven is nog de ver van mijn bed show. Eerst maar proberen met copy paste. Heb wel interesse om ook scripts te leren schrijven. Heb jij wellicht goede tips/sites om dit te leren. Zag dat het in Java wordt geschreven. Dus een tutorial Java voor Noobs is welkom.

En ja mobiel is natuurlijk veels te klein. Heb gelukkig ook nog een windows tablet.

Homeyscript is Javascript, dat is heel anders dan Java (ondanks de naam). Geen idee wat goeie sites zijn, ik ben zelf al 25 jaar met JS bezig dus nooit behoefte aan gehad :wink:

je kunt hier eens gaan kijken:
https://www.w3schools.com/js/default.asp


2 Likes

waar haal jij die scripts die je gaat kopiëren vandaan? ik zit in het zelfde schuitje, zou ook graag hier meer over willen leren

Vooralsnog op het forum Developers zoek ik naar scripts. Maar tot op heden lukt copy paste niet. Ik krijg enkel foutmeldingen. Daar gaat dus nog iets niet goed. Heb me maar een boek besteld om mij verder te verdiepen

Met het copieren gaat het vaak fout met de dubbele aanhalings tekens (" "), vervang deze en je bent de meeste foutmeldingen kwijt.

Vervangen door wat?

Vervangen door normale " " , de verkeerde zijn een soort commaatjes omhoog, zoals deze:

“Aqara ute”

1 Like