Hue/Ikea Gateway!

Hue/Ikea Gateway!

 

Kort info:

I den hĂ€r trĂ„den Ă€r tanken att sammanstĂ€lla information om Hue bridge/Ikea TRÅDFRI Gateway i Homey till FAQ trĂ„den.
https://community.homey.app/t/homey-homies-faq/

 

Info om gateway till Homey

  

FrÄgan om man mÄste ha en gateway till Homey har varit uppe ett flertal gÄnger och det korta svaret Àr Nej det behövs inte. Homey klarar att köra det mesta utan gateway med nÄgra fÄ undantag som t.ex Ikeas fjÀrrkontroll (Troligtvis kommer dom ocksÄ lÀggas till i framtiden men just nu gÄr det inte).

DÀremot sÄ finns det flera bra anledningar att istÀllet koppla gatewayn till Homey istÀllet för att ta bort dom. B.la upplever flera fördröjningar jÀmför med gateway, nÄgra produkter gÄr inte in i Homey och viss funktionalitet kommer inte med utan brygga.

 

Hue i Homey:

 

Det Àr mÄnga som föredrar att köra Hue kontrollern i Homey istÀllet för att koppla alla enheter direkt till Homey.

En nackdel med att inte koppla direkt till Homey Àr dock att alla enheter i samma nÀt meshar med varandra. Flyttas enheter till en gateway sÄ kan inte enheter direkt kopplade till Homey utnytja dom för att mesha. Med andra ord kan det bli sÀmre tÀckning pÄ vissa platser och behövas sÀtta ditt en annan enhet direkt kopplad till Homey

 

Kan man dÀremot leva med den förlorade kapaciteten i mesh-nÀtverket sÄ finns det flera andra fördelar. Framförallt föredrar mÄnga att köra Hue gatewayen dÄ det Àr en vÀldigt bra produkt för styrning av belysning. Till skillnad frÄn Homey som Àr framtagen för att styra "allt" Àr Hue framtaget för att styra just belysning och dÀrav lÀggs mycket mer resurser pÄ utvÀckling av den biten i Hue. 

 

Ikea Gateway Plejdapp:

 

Precis som med Hue sÄ gÄr mesh-nÀtverket förlorat/blir ett eget.

Men en stor fördel med Ikea Gateway Àr att den krÀvs för att kunna uppdatera Firmware pÄ Ikeas produkter. (Det gÄr Àven att ta med sig produkter till Ikea och uppdatera hos dom men för mÄnga sÄ Àr det inte ett allternativ..) En del produkter gÄr heller inte att lÀgga till i Homey i dagslÀget frÄn Ikeas utbud men med deras Gateway sÄ kommer man runt de problemet

 

KĂ€llor:

KĂ€llor:
https://www.facebook.com/groups/HomeyHomies/permalink/716304118795043/

https://www.facebook.com/groups/HomeyHomies/permalink/593229697769153/

Â