IKEA, trådfri, Tuneable E27 och Float panel. tappar kontakten. Och andra funderingar


#1

Hej,
När jag kopplat upp 5st E27 för tre färgtemperaturer och en float kan jag inte längre styra med fjärrkontroll och gateway som jag hittills kunnat göra. Kopplar jag fjärrkontrollerna igen så tappar Homey kontakten, de finns kvar i programmet men inget händer och inget felmeddelande.

Går det inte att styra lamporna “parallellt”? Med Homey och Trådfri? Har märkt att 5 knappars fjärren inte finns med i Homey appen, men dimmern finns. Då borde det gå att använda dimmern?

Jag kan styra färgtemperatur i mobilappen. Men har hittills inte kunnat se hur jag styr färgtemp i Flow. Funderar lite på best practice, så även frun… kan styra färgtemperatur.

Precis köpt Homey. Har en blandning av prylar från IKEA, nexa, Telldus, 486, z-wave,. Styrt hittills med Telldus / Apple Home

//Lars


#2

Hej Lars.
För att du ska kunna styra IKEA lamporna både med Homey och IKEA’s fjärrkontroller så behöver du först lägga in fjärren i Homey (de enheter som inte stöds fullt ut, t.ex. 5 knappars modellen och på/av lägger du in som generell Zigbee enhet) och därefter para lampan med Homey. När det är gjort parar du fjärren med lampan på klassiskt IKEA sätt. Då ska du fortfarande kunna styra lampan med Homey och nu också använda fjärren.

// Johan


#3

Hej Johan
Jag provade att lägga till fjärrkontollen så som du beskriver och det funkar att styra lampan både från Homey och fjärren (Funkar även med den runda)men statusen uppdateras inte i homey dvs om jag tänder med fjärren så tror homey att lampan är släckt. Är det något man får leva med inget jätte problem eller finns det någon lösning på det också?


#4

Hej Tony.
Tyvärr får du leva med det förtillfället, möjligt att det kommer bättre stöd för det framöver.

// Johan