Homey Community Forum

Itho, hoe kan ik deze Itho App installeren?

dan heb je even zovele jaren ervaring in iets nieuws leren, gewoon DOEN en er de tijd voor nemen.

Ja Jan dat is nou net waar ik mee bezig ben met homey
Het zorgt er voor dat ik mijn stervende hersencellen zoveel mogelijk gebruik voor het ontwikkelen van toepassingen die mijn leven met Parkinson voor mij nu en straks makkelijker maken.

Om on topic te blijven : als ik de afzuiging via de telefoon kan bedienen maak ik het mij het wat gemakkelijker

Homey zorgt dat ik met heel veel plezier van alles aan elkaar knoop en hierdoor mijn hersens gebruik i.p.v kruiswoordpuzzels

Ik doe dus !

2 Likes

Zodra ik terug ben van vakantie zal ik verder gaan met een itho app, die verwarming en ventilatie via spider app kan integreren in Homey.

2 Likes

Ik ben ook zeer geïnteresseerd, ik heb eerst zitten rommelen met een arduino maar die kreeg ik niet gekoppeld aan mijn Itho. Op dit moment heb ik wel een werkende oplossing door aan een Itho Remote draadjes te solderen aan beide kanten van de ‘low’ en ‘high’ knoppen en die via een Fibaro double-switch aan mijn Homey te koppelen. Met nog een aqara temp/vocht meter in de douche zet de Homey nu zelf de ventilator aan en uit. Nadeel is dat je geen terugkoppeling krijgt van de Itho naar de Homey, dus als iemand handmatig de ventilator aan zet dan zet Homey 'm niet vanzelf weer uit.

Ik ben ook geïnteresseerd in een Itho app! :slight_smile:

Hier ben ik ook erg geinteresseerd in; want een automatische afzuig installatie komt bij mij thuis goed van pas! (vocht meter etc al in bezit)

Bij deze een kleine update. Ik heb inmiddels even tijd gehad om te proberen de gateway aan te sturen vanaf mijn eigen JavaScript code, en het is me gelukt om te authenticeren op de publieke API (dus helaas niet via LAN maar via internet) en vervolgens de devices op te halen, en waarden te wijzigen van de Fan via de Spider thermostaat. Deze oplossing vereist dus wel de gateway met spider.

Zodra ik weer tijd heb zal ik de functie integreren in een Homey app

I have to do clean some code, but it works in my homey. I can enter username + password, see my spiders, add them and use them to change the fan speed.

Jammer dat het alleen via de thermostaat moet, want die heb ik niet. Hopelijk krijgt iemand de app ooit werkend met alleen de remote control.

Ja inderdaad jammer, ik heb ook geen thermostaat en alleen een ventilator met wat remotes.
Ik denk dat de meesten deze zelfde setup hebben.

Daar sluit ik mij bij aan.

Aangezien mijn app alleen via de gateway zal werken, en niet via 868Mhz heb ik een nieuw topic Itho Daalderop Gateway - Spiders in het forum geopend, en laat ik dit topic verder voor wat het is

Any progress on developing an App for the Itho fan with 868 remote, without the Spider gateway?

1 Like

En aangezien we hier in het Nederlands praten dan maar even in het Nederlands verder gaan?

Ik ben benieuwd of er nog voortgang is geboekt. Anyone?

1 Like

Ook ik heb alleen een ventilatiebox met afstandbediening die ik graag aan Homey zou willen koppelen. Het lijkt er op dat er nog geen vorderingen zijn op dit gebied… Ik vraag me af of het voordeliger is op een spider gateway aan te schaffen, of een ventilatiebox van een ander merk aan te schaffen die koppelbaar is met homey. Heeft iemand enig idee of deze er zijn?

Als fabrikant ben je toch verkeerd bezig als je afnemers vragen naar alternatieven
Dus niets kopen waar je niet de baas over mag zijn

Ook ik heb deze setup (ventilator en RF afstandbediening) Spider wil ik niet aanschaffen, heb reeds een nest gekocht. Ben al een tijdje op zoek naar een App om de ventilator via Homey te bedienen (is me met Somfy ook gelukt om een RF afstandbediening van jaar oud toe te voegen), is iets vergelijkbaars niet te vinden voor de Itho ventilator?
Met Github heb ik geen ervaring, heb het geprobeerd om via tutorials iets te installeren maar liep hopeloos vast, helaas op dit gebied geen Wizzkid, met level 45 :wink:

Volgens mij is dit een betere optie voor mensen die de spider niet willen:

https://www.robbshop.nl/domotica/projecten/z-wave-badkamer-ventilatie

I found that ITHO has a promotion, a gateway for 79,-, however you need a promo code. https://www.ithodaalderop.nl/nl-NL/consument/100eurokorting

Is there anyone who bought ITHO products and has a promo code to share? :slight_smile: You can directly connect your fan with the gateway, so this will solve all the problems, but 179 Euro is a bit too much to solve this problem.