Homey Community Forum

KlikAan KlikUit AWST-8802 doet niet mee :-( - Was kapotte Homey, gesloten

Niet ongewoon dat er een lange lijst met cijfers binnenkomt, maar als er geen knop is ingedrukt moet er in principe geen input komen.

na z’n 15x de sniffer indrukken heb ik pas een ontvangen signaal.
Sniffer activeren en dan een kaku knop indrukken; gelijk een ontvangen signaal.

Een kaku device met een bijna lege batterij schreeuwt de hele band vol en kan er voor zorgen dat je geen apparaten meer kan toevoegen. Kan elk aanwezig kaku device zijn in huis. En, meten is weten. Roepen dat er net nieuwe batterijen in zitten is gokken dat ze ook vol zijn.

ja, krijg ik ook een berg data, vergelijkbaar met bovenstaande. En de batterijen komen vers uit de verpakking, ik ben meerdere geprobeerd. Tenslotte het belangrijkste: de schakelaars werken probleemloos gewoon met klikaanklikuit, dus zonder Homey. ze zenden dus prima signaal uit. De homey staat bij mij dicht bij een lichtbron welke gewoon wordt bediend door de schakelaar (geen meter afstand).

Heb je al een ander kaku gekoppeld aan Homey? Kijken of die wel werkt.

Ik heb nog geen enkele KakU schakelaar kunnen koppelen. Wel meerdere ontvangers (AWMR-210 en een ACC-2300)

Je bent niet de enige, bij mij lukt het toevoegen van de schakelaar AGGD-3500 en de ACD-1000 ook niet meer. Beide uit de kast gehaald voor de kerstperiode, vorige jaren geen probleem om zelfde types toe te voegen.
Zie Update 5.0.0-rc.34? in dit draadje
melden meerdere mensen soortgelijke problemen, met andere schakelaars.
Heb je al een melding bij Homey gemaakt?

1 Like

Even een heel ander idee: je zegt dat je ontvangers hebt toegevoegd, maar dat kan alleen o.b.v. stuurcodes. Zijn de stuurcodes die je voor de ontvangers hebt toegevoegd nieuw, of kan het zijn dat er al devices zijn toegevoegd o.b.v. de dezelfde codes van de betreffende knop die Homey niet ziet? (bv door codes te leren vanuit je Homewizard). Als Homey de code al kent negeert Homey deze waarschijnlijk tijdens het leren van nieuwe codes.

Inderdaad, maak svp support requests aan bij Athom. Ze geven nl zelf aan (op mijn support request) dat ze geen issues met Kaku kennen.
De community is geweldig, maar als we geen requests bij Athom aanvragen, zullen zij er weinig aan gaan doen vreez ik… :slight_smile:

Ik heb een support case lopen bij Athom/homey inderdaad, maar zij zien niets raars in de diagnostics… dus ik ben een beetje vastgelopen nu. De ontvangers heb ik verbonden door ze in pair mode te zetten. maar de Schakelaars hebben niet zo’n optie; die zenden denk ik een vaste code.

Hier hetzelfde probleem met de AGDR-3500 vooraf aforismen goed gewerkt en nog steeds via HomeWizard en de losse ab. Alleen met Homey wel te installeren naar niet te schakelen helaas. Andere Kaku schakelaars werken wel.

Totdat het opgelost is, zou je met een kaku remote Homey kunnen instellen en met dezelfde remote je Kaku device. Bij mij werkt hierdoor alles weer.

Zojuist mijn vervangende Homey pro ontvangen en aangesloten… je raadt het al, alles werkt gelijk zonder problemen! Was dus een kapotte homey!

Iedereen ontzettend bedankt voor het meedenken!!

2 Likes

Hoi,
Welke software versie draai je nu.
Ik heb namelijk precies hetzelfde probleem.

Hi, bij mij was het hardware, met de nieuwe homey was het gelijk prima in orde. Het moet in principe heel simpel zijn en snel.

Je draait zeker de nieuwste rc58 ?
Bij mij doet sinds deze versie klik aan klik uit het niet

Ik weet niet goed wat je met rc58 bedoels.
Ik heb geen pro en draai v4.2 van homey en 4.3.1 van kaku.

Wat ik zie is dat de mapping van de toetsen niet correct is. Dat komt waarschijnlijk door dat je bij installatie van de switch niet in de tweede stap terecht komt.

De Homey v5 beta firmware, sinds rc 58 werkt mijn klik aan klik uit niet. Is met alle devices die ik er in heb staan. Bij rc57 werkte alles nog wel dus denk dat er in deze versie iets is aangepast.

Ik neem aan dat je al contact hebt opgenomen met Athom daarover?

Enig idee waar je dat moet melden ?

support@athom.com