Phillips Hue Bridge koppelen met Athom Homey

Hi!

Ik ben een nieuwe Athom gebruiker, met een klein vraagje. Ik kan mijn vraag niet precies terug vinden op de community vandaar dat ik de keus gemaakt heb om een topic zelf te openen.

Ik zit dik tegen de 50 Zigbee apparaten aan wat grotendeels bestaat uit lampen van de Ikea en Hue, ook zitten er verschillende soorten sensoren er bij. Kan ik de keus maken om al mijn Zigbee lampen te koppelen aan de Hue bridge, en vervolgens de bridge aan de Homey. En alle losse sensoren te koppelen aan de Homey zelf… maak ik het Zigbee netwerk dan stabieler of gaat dit in praktijk niet uitmaken? En zitten hier veder meer voordelen of juist nadelen aan als ik deze methode gebruik.

Ik hoop dat iemand mij veder kan helpen met deze vraag. Bedankt alvast!

Groet!

Iedere hub is een compleet aparte zigbee controller en ze kunnen storen op elkaar als de de kanalen niet goed scheidt. Check ook je wifi, deze kan je zigbee flink verstoren.
Voor een goede mesh dekking op Homey zigbee dien je voldoende 230V apparaten te koppelen alvorens je de sensoren (batterij gevoede apparaten) gaat koppelen.

Zigbee netwerk en kanaalnr info:
https://tools.developer.homey.app/tools/zigbee

Zigbee & WiFi interference check:
http://ostgardh.se/wifi_zigbee/index.html

Uitleg:

WiFi tips:
http://wifimetrix.com/channels-1-6-11-only

Athom zigbee advice:

Athom raadt aan om niet meer dan 35 a 40 zigbee apparaten te gebruiken. Meer kán wel, maar het netwerk wordt stroperiger en apparaten kunnen wegvallen cq minder betrouwbaar functioneren.

(Aqara) verbinding kwijt:

2 Likes

Beter antwoord op me vraag kan ik niet krijgen. Peter bedankt!

2 Likes