Homey Community Forum

Raspberry inlezen in homey

#1

Ik werk sinds een poosje met een raspberry waar ik oa. mijn slimme meter mee uitlees. Nu is een raspberry natuurlijk een beetje beperkt in zijn doen en laten dus ik overweeg een Homey te kopen. Kan ik de slimme meterstanden inlezen in Homey vanuit mijn raspberry? Alle andere P1 oplossingen voor Homey vind ik vrij prijzig, dus de oplossing met de raspberry leek me ideaal.

#2

Wat je zou kunnen doen (zo doe ik het) is de P1 waardes naar een MySQL server zetten (welke in jouw geval op de Pi kan draaien). Deze vervolgens uitlezen met de SQL app.

#3

Hoe lees je je P1 uit?

#4

ESP8266, en die op de P1 aansluiten

#5

Ho ho, ik ben blij dat ik hem in mijn raspberry zichtbaar heb. Dus alle moeilijke oplossingen moet ik even op me in laten werken. Het is dus een oossing om hem via mijn raspberry zichtbaar te krijgen in momey? Of zijn er nog andere (betaalbare) opties?

#6

P1 kabel op de raspberry en domoticz draaien.
Op homey Domoticz app https://apps.athom.com/app/eu.jeroensomhorst.domoticz draaien.

Werkt perfect

#7

Ik ben voor de plug wise smile p1 gegaan. Werkt erg goed met homey en voor een paar tientjes op marktplaats te vinden.

#8

Heb je met MQTT al geprobeerd?

#9

Al eens gekeken naar DSMR reader? https://dsmr-reader.readthedocs.io/

Persoonlijk vind ik dit een hele mooie weergave van de gegevens. Niet echt Homey gerelateerd op het eerste gezicht, maar de data zijn ook nog door te geven aan Homey via mqtt of Domoticz zoals hierboven geopperd. Zo heb je dus een mooie weergave en de gegevens in Homey!

#10

Eh… ik heb net mijn raspberry draaien. Dus ik heb nog niets geprobeerd. Ik heb alleen geen zin in allerlei modules in mijn raspberry terwijl het toch een ‘hobbyding’ blijft. Dus ik ga een homeybkopen, maar eerst nog even wat info inwinnen. Dus jullie voorgestelde oplossingen zijn voor mij nog onbekend.