Temperatuurverschil binnen/buiten

Ik heb een flow draaien die dat doet. Heel simpel alleen naar de binnen en buitentemperatuur kijken. Als het buiten warmer is dan binnen krijg ik een notificatie. Ik hou verder geen rekening met een minimaal verschil dat er moet zijn. Dit heeft namelijk niet zo veel nut. Buiten wordt het sneller warmer dan binnen, en als je huis eenmaal opgewarmd is koelt het het ook niet zo snel af. (warmte zit in je huis zoals in een kruik, het is niet alleen de lucht) Als de ene waarde groter is dan de andere is wat mij betreft dus een prima schakel punt.

[sluiten]

[openen]

Je ziet dat ik in de sluiten flow ook een variabele gebruik die het stijgen van de buiten temperatuur afvraagt. Dit is niet perse nodig. Maar had ik toch al draaien voor klimaat sturing.

Omdat het natuurlijk nog mooier is als alles automatisch gaat heb ik op de bovenverdieping het openen en sluiten van ramen geautomatiseerd. Daar draaien ondertussen heel wat flows op en die in de voorbeelden zijn ook al aangepast. Maar voor het idee: AXA remote 2.0 bedienen / klimaat regeling deel 2