Homey Community

TKB Home


#1

Har installerat TKB Home wallswitch (TZ36D) med två brytare, där den vänstra “ersätter” den vanliga strömbrytaren och den högra är en “extra” zwave brytare (ingen reläfunktion).
När jag från Homey tänder och släcker lampan som sitter på den vänstra brytaren fungerar det som tänkt. Men om jag tänder på knappen uppdateras inte status i Homey. Användning av flow för den högra knappen fungerar ej (test fungerar, men tryck på brytaren fungerar ej).
Hur kan jag felsöka?


#3

Hej Lars.
Jag tittade i koden för enheten och det ser ut som att det inte finns någon lyssnare för den vänstra knappen, bara för den högra. Den vänstra knappen förväntas du associera till en annan enhet i inställningarna.

Jag tror utvecklaren skulle kunna putsa lite på den koden. Lägg gärna ett ärende på appens github.


#4

Jag har låtit en elektriker installerat 3 st TZ55D och inkluderat i Homey utan problem. Alla svarar momentant på kommandon som på/av och dim (detta kan jag se i Homey developers tool). Det är bara det att det händer ingenting. Brytarna funkar bra när jag manuellt dimmrar men som sagt alla fjärrstyrningskommandon tas emot men det händer inget. Är det någon som har en aning om vad problemet är?


#5

Hej Rickard.
Så enheten fungerar som den ska när du trycker på knapparna men inte när du aktiverar enheten från Homey? Varken från Device sidan eller från flöden?

Vad har du för Manufacturer ID, Product type ID och Product ID på den?

Får du upp korten för bägge knapparna i flödesbilden?


#6

Hej Johan och tack för ditt svar. Nu i morse (i natt faktiskt), satt jag och felsökte. Jag tog bort och la till dom till förbannelse. Tillslut började jag testa om högerknappen (fjärrstyrningsknappen) funkade och det gör den men bara vid dubbelklick. Det är ok för mig. Men när jag började fippla med högerknappen verkade det som om enheterna hittade en route genom zwave-nätverket som de inte hade innan. Innan stod det “route unknown” i developers tool. Efter detta fungerar faktiskt alla brytare felfritt. Det måste ha varit så att mesh-nätverket var tvungen att få hjälp på traven för att alla enheter skulle hittas.