Tradfri lampen koppelen via ikea schakelaar en Homey


#1

Deze lampen kun je prima koppelen met homey of met de bijgeleverde schakelaar. Het zou mooi zijn dat dit beide kan, zodat je de lamp aan kunt zetten met de schakelaar en met homey als je dat wilt. Helaas is me dit nog steeds niet gelukt. Zodra de schakelaar is gekoppeld, zijn de lampen niet meer opnieuw te koppelen door homey.
Ook de schakelaar kun je niet koppelen met homey, zodat je dit signaal naar de schakelaar zend.

Wie heeft hier ervaring mee ?


#2

Je kan naar mijn weten op een zigbee apparaat maar een ding koppelen.
Dus of de Homey of de schakelaar.


#3

Misschien kun je iets concreter zijn in je voorbeeld? Welke ‘schakelaar’ heb je het over. En wat wil je exact bereiken. Zigbee (oa. Hue en ikea lampen) kunnen maar zoals in het voorgaande antwoord beschreven aan 1 apparaat gekoppeld worden. Belangrijkste voordat je ikea lampen en andere randapparatuur wil koppelen met homey is dat je deze goed unpaired in de oude situatie.

https://apps.athom.com/app/com.ikea.tradfri


#4

is het niet mogelijk om de schakelaar met homey te verbinden? En dan flows te maken zodat je de lampen via homey aan stuurt?


#5

De schakelaar is nog geen support voor helaas ik heb dat al eens gevraagd.
De schakelaar wordt als schakelaar herkend.


#6

Ik heb meerdere Ikea lampen eerst gekoppeld aan Homey en als dat werkte dan gekoppeld aan de Ikea afstandsbediening, de dimmer of de 5 knops versie. Voor sommige lampen werkte dit goed, andere waren niet meer via Homey te bedienen.

Uiteindelijk heeft iemand een Tradfi gateway/bridge App gemaakt, dan koppel je alles aan de Tradfi bridge en die weer aan de Homey. Dat werkt het beste.

Deze app: https://apps.athom.com/app/com.ikea.tradfri.gateway


#7

Op de app staat een bridge afgebeeld. Houd dit in dat er een fysieke bridge tussen moet ? Of is de app voldoende ?


#8

Fysieke bridge nodig. Aangesloten via LAN kabel ergens centraal in huis. Zonder de bridge/gateway werkt de Tradfri App ook niet.

Deze: https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40337806/

Met de bridge kan ik de lampen via Homey (flows) sturen, met de afstandbedieningen en via de Tradfri App.