Ubiquiti unifi

Ik heb mijn netwerk met een aantal AP’s van Ubiquiti opgezet. Alles is verbonden metveen router van Ziggo. Nu probeer ik de ubiquiti app te verbinden echter lukt het mij niet om verbonden te geraken. Ik weet niet zeker wat ik bij host moet invullen. Mijn interne ip adres, externe ip adres, met http ervoor of https? Ik heb van alles geprobeerd. Iemand een idee?

Verwijst ‘Unifi’ wel naar je controller? Ik heb gewoon het interne IP adres van de controller ingevuld zonder http of https ervoor, werkt prima!

Waar kan ik het ip adres van de controller vinden? Ik heb daar iveral naar gezocht, maar kijk daar denk ik flink overheen. En idd Unifi verwijst nergens naar, daar heb ik van alles al geprobeerd.

Access points zijn geen controllers. Je hebt dus een bijvoorbeeld een cloud key of controller op bijvoorbeeld laptop of nas nodig. Vervolgens pak je het ip adres van het apparaat waarop de controller draait.

De cloudkey moet je toch kopen en controller op laptop moet de laptop aanstaan? Heb een Nas van synology is daar een controller voor?

Er is controller software voor Synology, maar niet ieder model. Zoek eventjes zelf voor details.

Helaas Docker wordt niet ondersteund door mijn nas en de processor helaas niet voor de unifi controller. Ds208 play😰Verkeerde keuze gemaakt bij de aanschaf(grrr 1 mnd geleden)

Misschien nog een optie https://www.google.com/search?q=unifi+controller+raspberry+pi ?

1 Like

Dank je wel. Heb toevallig nog een pi liggen die ik niet gebruik. Ga ik eens mee stoeien. Zou een mooie oplossing zijn👍