Homey Community Forum

Upgrade naar versie 5 en Innr en Aqara devices doen het niet meer

Zigbee reset en alles opnieuw toevoegen.
En ook al hier geprobeerd toe te voegen toevallig?

ZigBee reset idd beste optie. Daarna flows weer repareren. Vergeet ook niet om apparaten weer toe te voegen aan de “groups” app als je die gebruikt. Ook Heimdall (nogmaals als je deze app gebruikt) niet vergeten de sensoren weer correct toe te voegen/instellingen terug te zetten

Vandaag mijn zigbee netwerk gereset.alles weer terug kunnen zetten behalve 3 dimbare e14 zigbee lampen van innr. De 5 sp120 van innr werken wel. Ik zit op 5.0 en heb de app verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Ptp gedaan, test app van innr geinstaleerd. Ik weet het niet meer. zo’n beetje alles gedaan wat hierboven is beschreven zelfs een backup restore gedaan .

Wat ik eerst zou doen is een optie die Athom support tijdens de beta fase vaak aanraadde: Homey in recovery mode zetten door hem op z’n kop te houden tot het aftellen klaar is en de ring flitst, naar de setup gaan, en na het opnieuw instellen van de wifi de Alt toets ingedrukt houden. Dan komt er een optie om een volledige nieuwe firmware te downloaden. Dat is niet destructief, misschien helpt dat.

Ik weet niet of je een backup hebt (zo niet: beter nu dan nooit), dan kun je in ieder geval proberen of je na een zigbee reset op z’n minst één device kan pairen. Lukt dat, dan zou ik een backup terugzetten. Is het nog weer mis, dan is wederom een Zigbee reset de beste optie. Werkt het na de backup wel dan hoef je alleen het geteste device opnieuw te pairen.

Optie 3 is contact met Athom. Volgens mij wordt de firmware van de Zigbee chip ook aangepast, als daar iets mee misgegaan is dan is er mogelijk meer aan de hand. Dan komt die backup ook weer van pas. Athom support is sowieso een goed idee, als je ze een diagnostics report stuurt kunnen ze misschien wat zien in de logs.

@Rocodamelshekima ja, ook daar gebeurt er niets, alsof de homey niet ziet dat er een device wil pairen.

Ik heb een backup, dus dat was fijn. Wat ik gedaan heb:

  1. Terug naar 4.2 en restore van de backup. Alles werkte weer, dus dat was fijn.

  2. Toch wil ik naar 5, dus toch maar weer de update gedaan. Weer werkte alles behalve zigbee. Ik kon ook geen nieuwe pairings doen, zigbee werkte gewoon niet, ondanks de automatische updates van Innr en Aqara apps;

  3. ZIgbee reset gedaan en ik kon weer pairen. Backup restore van 4.2 gedaan over de 5 versie en zigbee was weer dood.

  4. Zigbee reset en alle devices opnieuw gepaired, alles werkt vlekkeloos nu. Kost wat, maar in ieder geval werkt het.

Nu nog de flows weer werkend maken.

Petje af voor degene die aan de zigbee 3 versie hebben gewerkt. Ook heel fijn dat de Aqara Double Relay nu beide schakelaars apart ziet. Dat is veel beter.

Athom support reageerde ook, maar konden niet veel anders dan aanraden wat in dit forum ook al stond. Wel hebben ze de details van de Homey en doen ze nog wat analyse, wie weet heeft iemand anders er nog wat aan.

Het rare is dat het wel heel even gepaird wordt.

Als je zo hier en daar om het forum leest zijn er toch wel veel problemen met V5.0 en het koppelen van zigbee apparaten. Zelf ook heel wat problemen gehad en nog steeds niet opgelost. Al verschillende dingen gedaan 2x Zigbee gereset, backup restore , PtP, apps opnieuw geinstallerd en Athom om raad gevraagd. diagnostich rapport verstuurd.Maar het werkt nog steeds niet.

Bij mij werken mijn Zigbee Aqara devices na de 5.0 upgrade wel. Ik heb wel de Aqara 1.2.4 experimental app…

Bij mij zijn het voornamelijk de innr lampen die niet werken.

Ik heb exact hetzelfde. Eigenlijk werkt alles behalve de Innr lampen. Ook ik heb al van alles geprobeerd, PTP, reset, nieuwe software, lampen van de stroom. Maar helaas zonder succes. Ik ga nu mijn Zigbee netwerk helemaal reseten. Hopelijk werkt dat.
Overigens werkte het bij mij voor de update naar V5 wel.

Na update INNR app nog een keer geprobeerd maar werkt nog niet .Jammer.

waarschijlijk een domme vraag, maar neem aan dat je ondertussen al contact hebt opgenomen met de ontwikkelaar van de app??

Zeker, as we speak…

1 Like

Inmiddels kan ik melden dat het bij mij beter lijkt te gaan. Ik heb de app en alle devices van Innr verwijderd en opnieuw toegevoegd.