Homey Community Forum

Variabelen afgerond in Insight

Hallo allemaal,

Ik heb weer wat te zeuren :see_no_evil:

Ik doe erg veel met variabelen en bekijk deze ook regelmatig terug middels Insights. Nu valt het me op de getallen in variabelen standaard worden afgerond naar hele getallen terwijl waardes uit sensoren wel gewoon 2 decimalen laten zien.

Is het ook mogelijk om waardes in variabelen te zien met 1 of 2 decimalen achter de komma? Om een voorbeeld te geven, ik meet 24X per dag de temperatuur buiten en bereken daar dan elke dag het daggemiddelde van. Echter is voor deze toepassing een afronding naar hele getallen veel te grof en zou het daarom fijn vinden dat wanneer ik met de muis in de grafiek ga staan dat insights dan de exacte waarde met minimaal 1 decimaal.

Mocht dit niet mogelijk zijn dan zal ik uiteraard Athom een berichtje sturen, maar ergens vermoed ik dat ik ergens een instelling over het hoofd zie.

Ik zou niet weten of het kan (niet afronden) maar als vieze workaround kan je je variabelen vermenigvuldigen met 100, zodat je centigraden krijgt. Dit gaat er natuurlijk vanuit dat je je variabelen nergens anders voor gebruikt

Variabelen worden niet op andere plekken gebruikt dus vermenigvuldigen met 100 zou geen probleem zijn. Maar vind het eerlijk gezegd niet de mooiste oplossing.

Ik noemde het ook heel bewust geen oplossing :slight_smile:

Ik zou het sowieso aanmelden bij Support.

Ik waardeer je meedenken ook hoor, ik ga er idd maar ff een berichtje aan wagen bij support. Hopelijk krijg ik nu wel reactie van ze, op mijn vorige vraag/request heb ik nooit antwoord gekregen helaas