Homey Community Forum

Zigbee apparaten toevoegen

Een aantal dagen geleden hebben wij ons homey terug gezet naar fabrieksinstellingen. Wij konden geen zigbee apparaten meer toevoegen en waren ook regelmatig Ikea lampen kwijt.

Na het terug zetten naar fabrieksinstellingen was het toevoegen van zigbee apparaten helemaal een drama. Na veel proberen en rommelen besloten om het zigbee netwerk te resetten. Daarna leken ineens alle problemen opgelost.

Gisteravond konden wij alle divises toevoegen die we wilde. Helaas niet genoeg tijd om alles in één avond te doen. Vanavond wilde wij weer verder gaan en tot onze verbazing krijgen wij weer niets toegevoegd aan het zigbee netwerk. Dit is geprobeerd met divers soorten apparaten en zowel op batterij als met voeding. Wie heeft hier ervaring mee of een oplossing voor?

Het zou zonde zijn om elke keer te moeten resetten als je iets nieuws wilt toevoegen en het allemaal in 1 keer moet doen.

Welke firmware versie draai je op dit moment? Ik kan v5 namelijk hartelijk aanbevelen als je toch al een reset moet doen van zigbee. Had ook veel problemen op 4.x maar op v5 gaat alles perfect, heb ondertussen 65 devices op zigbee. (Als je apparaten toevoegt in v5 doe dan eerst de routers en dan pas de devices op batterij, en voeg ze toe op de plek waar je ze wilt gebruiken. Dus niet dicht bij homey)

Hoi Glenn,

Dit had ik inderdaad al als optie gelezen, maar was aan het twijfelen aangezien de kans aanwezig is dat andere apps dan niet goed werken. Heb jij hier ervaring mee?

Als je zo hier en daar om het forum leest zijn er toch wel veel problemen met V5.0 en het koppelen van zigbee apparaten. Zelf ook heel wat problemen gehad en nog steeds niet opgelost. Al verschillende dingen gedaan 2x Zigbee gereset, backup restore , PtP, apps opnieuw geinstallerd en Athom om raad gevraagd. diagnostich rapport verstuurd.Maar het werkt nog steeds niet.