Homey Community Forum

Busch Jaeger Friends of Hue wandschakelaar

Beste,

Is het mogelijk om de busch Jaeger Friends of Hue zigbee wandschakelaar te laten werken met de homey. Ik wil deze graag eentje bestellen, maar ik kan niet duidelijk vinden of deze ook werkt met mijn homey pro. Ik denk van wel omdat het werkt via het zigbee protocol. Maar zou graag jullie mening horen.

Alvast bedankt voor de hulp.

groet,
Wim

Hallo,
Ik heb deze schakelaars ook gebruikt in mijn huis. Alleen de van ons zijn van Niko. Voor zo ver ik weet is het mechanisme het zelfde. Ik kan deze niet rechtstreeks verbinden met mijn Homey… wel kan ik via mijn hue bridge de schakelaar binnen halen maar dan heb ik een of andere stomme vertraging… mijn oplossing is deze te verbinden met de hue bridge… maar deze NIET te programmeren met Phillips maar met de app HUE DYNAMICS. door het gebruik van deze app werkt het echt altijd en zonder enige vorm van vertraging. Ik weet niet of je hier mee geholpen bent, maar toch succes!!

Ik heb hem ondertussen wel besteld. Ik heb geen Hue bridge in huis. Dus ik ga eens kijken wat ik ermee kan. Zou toch wel leuk zijn om deze aan het werk te krijgen via zigbee. Dat zou volgens mij toch gewoon moeten werken op een of andere manier. Maar het is een speel project van me. Ik zal hier proberen nog wat info te delen als ik hem heb en aan het werk zou kunnen krijgen zonder hue bridge

Oke ik ben benieuwd, het zou mooi zijn als het lukt, dan staat mijn hier bridge snel buiten haha. Ik weet wel dat het binnenwerk van de friendsofhue gelijk is aan de Hue Tab.

Hi eriky, wat is de HUE DYNAMICS app? kan deze niet vinden in de Homey app store.
Heb je een link?
Ik zelf net een BJ FOH klikker geplaatst, werkt uitermate prettig.

Hallo,
https://play.google.com/store/apps/details?id=huedynamiciap.android Deze app gebruik ik in plaats van de Phillips app. De app zelf is niet altijd even overzichtelijk maar de FOH schakelaars hebben met deze app ontzettend veel functies.

Hallo. Na testen ben ik er achter gekomen dat de friend of hue switches gewoon direct met de homey werken. Er zit er iets vertraging in het schakelen. Dus knop indrukken, 1,5 tot 2 seconden wachten en de actie wordt uitgevoerd. Maar daar ben ik nu wel een beetje aan gewend geraakt.