Homey Community Forum

Can't add Zigbee (Xiaomi) devices anymore

zigbee
#21

I tried to include a Xiaomi door sensor but it failed. Homey seems to find the device and starts including (8/8), but then fails to add the device…

Any ideas?

0 Likes

Xiaomi / Aqara Smart Home - Zigbee App (v0.5.5)
#22

Anyone?

0 Likes

#23

A bit more info would help. Did you eclude the device, restart apo, restart homey, checkt the battery (with a multimeter), did you add it close to homey, ect ect ect

1 Like

#24

Did you push the button everytime to keep it wake up?

0 Likes

#25

I was including the devices (new) for the first time. At first it was downloading (8/8), and then I got the message in the screenshot.

0 Likes

#26

While doing that you need to keep pushing the button every 10 seconde or so

0 Likes

#27

I am, and that leads to (8/8), but after that, it failed to include.

0 Likes

#28

I bought this one…https://www.robbshop.nl/raam-deur-sensor-zigbee-aqara-xiaomi

Which gives (8/8)

And after that: invalid

0 Likes

#29

A bit offtopic but: With AliExpress and similar sites you get 2 sensors for the same or less amount… :open_mouth:

0 Likes

#30

But as if for now, it won’t help me because I can’t add them.

0 Likes

#31

You can ask Ted if the version number of your unit is the same as the one the app supports. Or make a report to Athom support.
But i think Athom can’t/won’t do much about until they have rewritten the Zigbee stack…

0 Likes

#32

How should I be doing that?

0 Likes

#33
  1. By sending Ted Tolboom a message or post in the Xiaomi app topic (Xiaomi / Aqara Smart Home - Zigbee App (v0.5.3))
  2. By mailing Athom support ( here: https://support.athom.com/hc/requests/new or mail to support@athom.com.)
0 Likes

#34

It’s this one… I’m not sure what I can do now…

0 Likes

#35

Same here😩

0 Likes