Google SDK

Zou dit kunnen betekenen dat bijvoorbeeld de nest spullen weer aan te sturen zijn middels Homey??

2 Likes

nest word nog steeds niet officieel ondersteund door homey maar je kan wel de community app proberen.

Met de Google Nest SDM (Smart Device Management) app integreert SDM ondersteunde devices in jouw Homey omgeving. Op dit moment zijn dat Nest camera´s, Hub Max, Nest Hello en de Nest thermostaat.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van de SDM API vraagt Google eenmalig 5$ van je!

De SDM API werkt alleen met Nest Google type accounts, NIET met de legacy Nest accounts.

Voor Camera type devices (Hub Max, Hello en Camera´s) zijn er aparte images in de app voor beweging, geluid en persoon. Voor de Hello komt daar de image voor Chime bij. Deze images kun je in flows via de Tags benaderen.

Er is een speciale image Tag voor de laatst geziene persoon (waar dan ook).
Er zijn Trigger cards voor geluid, beweging, persoon en de deurbel.
Er is een Action card voor het creeeren van een Tag van een RTSPS stream URL, deze url is maar 5 minuten geldig, daarna moet je om een nieuwe vragen.

Voor de Themostaat zijn er de normale Triggers voor Thermostaat mode, HVAC mode, verandering van de ingestelde temperatuur, kamer temperatuur en kamer luchtvochtigheid.

Condition cards zijn er voor thermostaat mode, kamer luchtvochtigheid en kamer temperatuur. De laatste twee vergelijken de waarde die je opgeeft en is waar/niet waar indien groter dan of kleiner de opgegeven waarde.

Er is een Action card om de mode en de target temperatuur van de thermostaat in te stellen.
Als je de target temperatuur instelt, wordt eventueel de thermostaat uit ECO of de UIT stand gehaald en op Auto gezet.

De app maakt gebruik van de officiele Google SDM API, een aantal zaken zijn daarom nog niet supported. Zoals bijvoorbeeld de Nest Protect of On-demand snapshots.

Images worden nu ook aangeboden aan Google Vision, als de API enabled is. Vision doet analyse op de image en geeft objecten terug. De app zal bijhouden of objecten verdwijnen of te voorschijn komen.

Via triggers kun je daarop reageren, via acties kun je de analyse aan- en uitzetten, of de initiele staat van de image zetten.