Homey Community Forum

Homey off-line

Deze tips ga ik zeker opvolgen, vooraleer ik de stekker uit de Homey trek.
En aan een slimme stekker had ik ook al gedacht. Maar deze moet dan buiten de Homey om kunnen worden bediend (uit/aan).
Heb jij eventueel ook advies omtrent welke slimme stekker ik dan het best zou kiezen, die natuurlijk op afstand te bedienen is zonder een Homey. Dus een slimme stekker die via een afzonderlijke APP te bedienen is, zonder een Homey?
Bedankt voor elk advies!

Het symptoom van Homey die z’n netwerkverbinding verliest gaat meestal ermee gepaard dat flows wél gewoon worden uitgevoerd.

Je moet je Homey dus elke X minuten een check laten uitvoeren of ie nog verbinding heeft (als je even op het forum zoekt kom je daar wel wat voorbeelden van tegen) en als dat niet het geval is moet ie zichzelf rebooten. Je hebt daar geen slimme stekker voor nodig.

Beste Robert, ik zoek wel even in dit forum naar voorbeelden voor de autom. check of de Homey nog on-line is. Anders dus de Homey zelfstandig laten rebooten. Ik ga dit verder uitzoeken.
Ondertussen heb ik ook een slimme stekker gevonden die buiten de Homey om kan worden bediend en dus blijft werken wanneer Homey off-line is. Dit is bijvoorbeeld de Osram Smart+ slimme stekker, die via Zigbee werkt en via mijn Philips Hue Bridge kan verbonden worden om te bedienen op afstand. De Hue bridge en lampen blijven steeds werken op afstand, en de Hue bridge staat op 1,5m van mijn Homey, dus een netwerkverbindingsprobleem lijkt mij toch sterk. Ik ga toch als back-up een slimme stekker meenemen.

Mij ook, ik heb het idee dat de netwerkstack van Homey niet erg stabiel is.

Robert, hoe/waar kan ik de netwerkstack controleren van mijn Homey. Zou een diagnose draaien en via het Homey logbestand dit zichtbaar moeten worden, want deze materie is mij nog onbekend.

Dat soort dingen zijn helemaal verborgen voor gebruikers, daar kun je dus zelf niks aan onderzoeken :frowning:

Erg interessant deze topic!
Ik ervaar precies hetzelfde en zoek soort gelijke oplossing.
Ik zou graag een voorbeeld flow willen zien hoe je Homey restart

In de “dan” kolom systeem kaartje selecteren.

Kijk eens in deze thread.

De slimme stekker was bedacht om de router te rebooten…
(@Olivier Als je een nethear hebt, daar is een ho ey app voor die wellicht ook kan rebooten)

Meestal blijven de homeys flows gewoon lopen, dus een non-wifi schakelaar kan homey gewoon uit en aan zetten om een router opnieuw te starten.
( aar geen wifi schakelaar dus want als de router uit is kan homey geen wifi schakelaars meer aanzetten…)

Ik kan “systeem” nergens vonden bij de kaartjes onder een flow aanmaken

EDIT: Om mezelf te antwoorden, je moet dus eerst bij instellingen>Experimenten>power user aanzetten

1 Like

Ah inderdaad , had ik niet aangedacht om te vermelden. Maar :+1:

Klopt, maar @Olivier had al uitgesloten dat de router het probleem is. Dus dan wordt Homey rebooten de standaard mogelijke oplossing.

Beste Robert, na het uitvoeren van de diverse voorgestelde testen vooraleer ik de stekker uit Homey haal, en de back-up slimme stekker (Osram via Philips Hue bridge = Zigbee) om Homey vanop afstand te kunnen herstarten (uit/aan), ga ik toch ook een logbestand van mijn Homey opsturen aan de Athom/Homey specialisten via Support. Hopelijk kan men daar dan zien wat mogelijks het achterliggend probleem is (vb. netwerkstack,…). Nu kan ik dus jammer genoeg niet aan mijn Homey en moet ik wachten tot eind volgende week voor deze testen. Hartelijk bedankt voor uw support/adviezen!

Dat hoop ik ook, want je bent niet de enige met het probleem :frowning:

1 Like

Beste Homey gebruikers, hierbij een korte update.
Momenteel heb ik de problemen met het onverklaarbaar off-line gaan van mijn Homey onder controle. Wat werd hiervoor uitgevoerd?

  1. Nieuwe USD lader/stekker voor Homey geïnstalleerd
  2. Extra slimme stekker (Osram Smart+ via Philips Hue bridge = Zigbee) als back-up geïnstalleerd, zodat ik nog steeds vanop afstand via de Philips Hue controller deze slimme stekker van Osram kan bereiken en AAN/UIT kan zetten zodat Homey opnieuw opstart en nadien terug on-line komt
    Het logbestand welke ik aan Homey support heb bezorgd, heeft weinig extra input opgeleverd, enkel dat ik niet actieve apps beter zou verwijderen. Ik heb namelijk nog een gewone Homey (1e gen) en dus geen Pro versie. Hopelijk kan dit jullie ook verder helpen.

Momenteel heb ik wel bijzonder veel problemen met het toevoegen/verwijderen van bestaande Zigbee componenten (o.a.Xiaomi, …).
Weet misschien iemand of de nieuwe compacte Qubino MINI dimmers (ZMNHHD1) al door de Qubino app voor Homey worden ondersteund? Heeft iemand deze reeds aangekocht en getest? Ik ben zelf van plan om nog voor een 5-tal lichtcircuits/punten, waarbij ik geen Philips Hue GU10 spots of E27 lampen kan installeren want vaste LED lichtpunten binnen/buiten, te automatiseren via Qubino MINI dimmers (werken 2-draads + 3-draads en zijn zeer compact om achter schakelaars in te bouwen) of Fibaro schakelaars. Bedankt voor jullie input.
Olivier

Bedoel je dat het niet meer is voorgekomen (en de nieuwe USB-stekker de oplossing was), of bedoel je dat het nog steeds voorkomt maar je het met de slimme stekker kunt oplossen? Ben wel benieuwd of het probleem zich nog voordoet namelijk

Beste Neuron, het probleem heeft zich tot op heden niet meer voorgedaan. Hierdoor lijkt het mij inderdaad dat de nieuwe USB-stekker de oplossing is. Tevens heb ik dus nu ook een back-up oplossing via de slimme stekker (Homey aan/uit) via mijn Philips Hue bridge.
Of het zou moeten zijn dan de diverse verwijderde app op mijn Homey ook een positieve rol spelen. Ik heb een 15-tal apps verwijderd uit het geheugen van mijn Homey die ik niet gebruikte. Hopend dat jij hiermee ook verder kan en in de juiste richting kan zoeken om uw probleem te verhelpen.
Maar “fingers crossed” want ik ben nu nog maar 4 dagen terug van vakantie, en dagelijks check ik mijn Homey, en momenteel is deze nog steeds on-line wat voorheen dus niet was. En tijdens mijn vakantieperiode (2,5 weken), wanneer Homey dus geregeld moest werken, heb ik geen problemen gekend maar dat was tijdens mijn vorige vakantie ook niet. Dus van zodra Homey geen signalen meer ontvangt, ging Homey 1 tot 2 dagen na mijn thuiskomst van vakantie onverklaarbaar off-line.
Veel succes alvast.
Olivier

Ah, goed om te horen dat het tot nu toe goed gaat! Ik hoop dat dit een permanente oplossing is, want het zou natuurlijk gewoon goed moeten werken.

Sorry, ik realiseer me dat ik niet helemaal duidelijk was. Ik heb hier zelf (tot nu toe in ieder geval) geen last van gehad. Maar ik ben graag op de hoogtes van (mogelijke) problemen en hun oplossingen, vandaar mijn interesse. Bedankt voor je antwoord!

Geen enkel probleem en bedankt voor uw feedback. We zijn er om elkaar te informeren en te helpen. Daarvoor dient een Homey community en forum.

1 Like