Homey Community Forum

Locatie bepalen via ip adres

Hallo ik gebruik nu de locatie bepaling via homey zelf maar daar merk ik dat mij lampen en alles al veel te vroeg aan gaan als ik nog 150 meter van huis ben of 1 minuten weg ben weet iemand een beter manier ?

Jarne, buiten het feit dat je gewoon dingen mag vragen. Wil ik je toch eerst melden dat het forum een best redelijk werkende zoek machine heeft :+1:

Er zijn misschien wel 100 topics over de locatie bepaling. Dus om er weer een topic over te beginnen… (maar goed dat beslis ik uiteraard niet).

Noem een paar voorbeelden.

https://apps.athom.com/app/com.koktail.beacon
https://apps.athom.com/app/nl.terryhendrix.smartpresence
https://apps.athom.com/app/nl.scanno.owntracks

En zo zijn er nog meer opties.

Nog 1

Sorry en merci

Geen sorry nodig :+1::+1:

Jarne,
misschien kun je beter een deur sensor gebruiken wat van alles schakelt als je de voordeur open maakt of de garage of achterdeur, wat jij wilt.
Deze zijn vrij goedkoop bij Alie expres en werken heel goed, vaak beter als al die locatiebepalingen maar het is maar een suggestie.
en ja is of topic.

1 Like

Lekker als je bezoek krijgt, en maakt de deur open dat meteen je huis in afwezig schakeld.

2 Likes

Hoi Roy
zoals jij het stelt wel ja dat klopt !
De laatste persoon die bij ons weg gaat schakelt de preset afwezig in (1 druk op de knop) er schakelen allerlei onderdelen.
Bij thuiskomst , opening voordeur (bv) schakelt de hal verlichting en gedeeltes in de kamer, ( 1x druk op de knop) preset thuis en mijn smarthome weet dat ik er weer ben.
De vraag van Jarne was weet er iemand een betere manier, die weet ik niet dus was het ook maar een suggestie.
Veel wegen gaan naar Rome.:grinning:

1 Like

Haha die wegen naar … das zeker waar :+1:

Maar persoonlijk, vind ik extra handelingen/extra knoppen die je moet indrukken geen automatiseren. Ik versta daar onder minder handelingen, minder knoppen.

1 Like

Dus ik neem aan dat alles bij jou perfect werkt.

Kun je dan de medemens eens uitleggen hoe jij het perfect voor elkaar hebt?

Alvast bedankt

1 Like

Dat kan :grinning: Aangezien Thuis/weg status via gps in mijn woonsituatie nooit zou werken ben ik van het begin af aan hiermee aan het “klooien” geweest. In eerste instantie had ik het werkend via een bluetooth switch per telefoon, de switch was weer gekoppeld aan een zwave deur sensor. Perfect werkend.

Toen kwam de ibeacon App en ben daarmee gaan experimenteren, en in het begin heb ik een keer gehad dat de Beacon(tile) 2 dagen niet gedecteerd werd. Sinds dien en dan spreek ik niet over weken maar maanden 100% score.

Moet er wel bij zeggen, heb de flows ook gekoppeld aan een deur sensor en een timer. Zodat mocht je een keer je sleutelbos (waar baken aan zit) in een uithoek van het huis liggen en daardoor mogelijk buiten bereik komt, zodat hij niet op afwezig komt te staan.

Oftewel, deur open timer gaat lopen. Timer loopt en beacon komt buiten bereik zet persoon op afwezig en stop timer na 30 sec (omdat je nooit tegelijk buitenbereik bent, als tegelijk weg gaat)

Meer dan happy ermee

1 Like

Hier ook de beacon app met tile pro’s. Werkt altijd 100% in dit huishouden

1 Like

Hallo hoe werk juist de beacon app wand snap niet goed hoe ik het kan instellen ?

Ook daar heb je gelijk in, hoe minder hoe beter haha, ik vind de geofence van de homey niet best maar dat is hier ergens al ruimschoots besproken, vandaar ook mijn reply.

https://apps.athom.com/app/com.koktail.beacon

In princiepe hoef je er niks aan in te stellen, je kunt wel iets aanpassen zodat die eerder of later ziet dat je aan of afwezig bent. Dit doe je bij apps —>> config app.

En let op dat je een beacon neemt die er mee werkt. Tile bijv

Hoe stel je die in Wand ik kan mij gsm niet verbinden of zo ?

Vragen over andere mogenlijkheden graag in de betreffende topics.

1 Like