Homey Community Forum

Nest thermostaat koppelen aan Homey

Logisch, gezien het feit dat het een vibratie sensor is. Die weet niet of een deur open of dicht gaat, alleen dat hij beweegt… Dan is degene die Robert aangeeft meer geschikt, die maakt verschil tussen openen en sluiten.

Ik bedoelde als sensor in/op de gong. Tenminste, ik dacht dat dat bedoeld werd…

1 Like

Ah, nu lees ik het inderdaad ook anders. My bad… :blush::blush:

Yes, klopt op de gong

We zijn ondertussen al even verder, maar als je Alexa hebt is er een oplossing hiervoor.
Amazon Alexa heeft als uitzondering wel nog toelating om Google Nest apparaten te bedienen.
Daarnaast kan je een Amazon Alexa routine starten door een virtual switch. Gezien deze van Homey niet werken zal je eentje moeten aanmaken in de smartthings app en deze schakelen via IFTTT. Je hebt hier geen smartthings hub nodig, enkel de app! (https://thesmartcave.com/smartthings-with-any-alexa-device/)

Het is een hele omweg, maar ik kan nu de verwarming op bepaalde temperaturen schakelen via Homey! Het enige nadeel is dat er geen terugmelding is om Homey te laten weten wanneer iemand via Alexa of handmatig de gewenste temperatuur veranderd. Maar daar kan ik mee leven.

1 Like

Misschien dat er iemand is (met programmeer skills) die hier verder in kan duiken: NEST API support via Unofficial Nest Learning Thermostat API

Zijn er nog developers bezig met de nest en homey integratie? Of kan ik beter al mijn nest Gear op marktplaats zetten?

Hoop Ook nog steeds dat iemand net als bij home assistent en domoticz een app voor Homey ontwikkeld.

Daar Is een onofficiële API die ook geëmigreerde accounts ondersteunt.

Heb onlangs de Homey Pro aangeschaft in het vertrouwen dat het gros van de reguliere apparaten werken onder Homey. Althans dat deden de makers van Homey mij geloven. Wat schetst mijn verbazing, voor mijn Nest thermostaat is geen koppeling beschikbaar. Mijn hele huis vol hangen met LSC smart connect (lampen e.d., ja van Action, Tuya-enabled). Deze zijn echter voor mij niet te koppelen met de Homey. De beschikbare Tuya App’s vragen informatie die voor iemand met een gemiddelde kennis van ict niet te achterhalen zijn. Ook mijn Somfy i/o motoren van de zonweringen werken alleen als ik daar nog een dure Somfy Connexoon of Tahoma voor aanschaf. Mijn Hikvision camera’s werken wél, hoewel de functionaliteit maar heel beperkt is. Maar het was juist mijn bedoeling om alle op afstand bedienbare apparaten in 1 enkele App samen te voegen. Wat dat betreft ben ik weer een illusie armer en ben ik van mening dat ik door de makers van Homey op een verkeerd been ben gezet.

Dit is wel heel kort door de bocht. Nest sluit zijn api, Talks with Homey geeft geen Nest ondersteuning aan. Schuld van Homey. Somfy io, is een gesloten protocol van Somfy, enkel via hun hubs kun je ze bedienen met Homey. Schuld Homey. Tuya, er zijn apps voor en het staat vol op het forum met verhalen van mensen die moeite hebben met het achterhalen van de gegevens.

Wellicht kan je Athom contacteren om hem te retourneren aangezien je hem recentelijk hebt gekocht.

Btw Ook ik ben soms teleurgesteld in Athom, maar overall als je verdiept in Homey en welke apparaten goed worden ondersteund dan kom je een eind.

Wat Marcel zegt. Of je had je eerst even ingelezen voordat je zo’n duur apparaat aanschaft… :innocent: Alle zaken die je benoemt staan hier uitgebreid uitgemeten. Zo koop je toch ook geen wasmachine oid?

“Met Homey heb je dus geen Somfy TaHoma Box nodig”, dat kun je letterlijk op de Homey website vinden.

Afgezien daarvan vermoed ik dat Jacques een presentatie heeft bijgewoond waarbij de Homey makers een beetje té enthousiast zijn geweest en in ieder geval hebben doen vermoeden dat het allemaal geen probleem zou zijn om zijn apparaten toe te voegen.

Op de website van Homey kun je overigens bar weinig vinden over wat er nou allemaal wel of niet (goed) ondersteund wordt, daarvoor moet je eerst tientallen, zo niet honderden, posts op het forum doorlezen. Een community forum, niet officieel ondersteund door Athom. En wat bij de een goed werkt, werkt bij de ander vrijwel niet, dus ook daar kun je niet echt een peil op trekken.

Voor de Tuya apparaten gebruik je denk ik de verkeerde app.

Probeer deze eens: https://homey.app/nl-nl/app/com.tuya.cloud/Tuya-cloud/

Daarmee kun je in ieder geval lampen en stekkers heel eenvoudig koppelen aan Homey.

Dank voor je reactie, Robert.
Klopt inderdaad, je slaat de spijker op z’n kop.

Zover in me nu heb ingelezen, heb ik voor het Somfy RTS protocol geen Connexsoon of TaHoma nodig, maar voor het Somfy I/O protocol wel.

Ik heb me vooraf wel degelijk geprobeerd in te lezen, maar het is voor de gemiddelde consument gewoon niet te doen om er achter te komen wat wel of niet werkt.

1 Like

Dank voor je reactie Peter. Ik heb me wel degelijk uitgebreid georiënteerd en ingelezen, veel meer dan dat ik voor een wasmachine zou doen.

1 Like

[quote=“Marcel_Visser, post:25, topic:19797”]
Probeer deze eens: https://homey.app/nl-nl/app/com.tuya.cloud/Tuya-cloud/
[/

Dit ga ik zeker proberen, Marcel. Dank daarvoor. Het schept enig perspectief.

Ook ik ben verleid door de promotie dat Homey zo fantastisch is. Dat het zo simpel is dat je geen technische kennis nodig hebt en dat het zoveel protocollen aan kan dat zowat alles aan te sluiten is. Wat een tegenvaller zeg. Gelukkig heb ik een IT achtergrond (lang geleden, maar toch). En gelukkig hangt mijn huis nog niet helemaal vol met allerlei devices en heb ik gelukkig Somfy RTS zonwering en dus geen last van het protectionistische Somfy IO systeem. En gelukkig heb ik toevalligerwijs wat tijd om er helemaal in te duiken, want vinden wat je wilt bereiken is absoluut niet makkelijk omdat er geen enkel overzicht is van wat er wel kan.

Ja, ik weet dat er ook veel protectionistische systemen zijn. Ik heb een RainBird beregeningssysteem en dat is helaas zo’n gesloten systeem, net als Somfy IO wat dan, in tegenstelling to RainBird, tenminste nog wel open wordt met een duur extra device zoals Tahoma of Conexoon. Dus het is niet altijd “de fout” van Homey.

Maar dat ook Google Nest niet ondersteund wordt, vind ik echt een hele grote tegenvaller.

En ook dat ligt dus niet aan Homey, maar aan Google die na het overnemen van Nest eenzijdig alle koppelingen hebben afgesloten voor anderen dan hun eigen systeem. Met de mededeling dat ze in de toekomst gaan werken aan nieuwe mogelijkheden voor andere leveranciers om aan te sluiten. Lang leve bigtech. Was altijd heel enthousiast over Nest, maar toen Google het overnam had ik er al geen lekker gevoel bij, want dan krijg je dus dit…

Oh…Dus ook Google doet aan protectionisme. Dat wist ik niet. Dank voor de info.

Denk in de toekomst dat veel meer partijen de boel dichtgooien.