Homey Community Forum

Smartwares 868Mhz sensoren


#1

Hoi allemaal,
Net een homey 2019 aangeschaft
De smartwares apparaten op 868MHZ worden niet ondersteund in de smartwares app (ook niet met vergelijkbare KAKU producten)
Ik heb mn huis volhangen met deur/raamsensoren (smartwares connected)
En rookdetectors.

Ik heb al geprobeerd om het 868 signaal op te nemen maar dat vertikt ie
(433mhz gaat prima)

Iemand een oplossing of kan ik de homey beter retourneren nu t nog kan…

Ik hoop,dat er iemand mee kan denken
Groet
Menne


#2

Zo te zien ondersteund Homey inderdaad op dit moment alleen de Smartwares 433Mhz devices. Ik vermoed dat de Smartwares 868Mhz een andere modulatie, encryptie of rolling code heeft waardoor hier nog geen App voor is.

Dit ligt niet aan het Homey model, ook ouder Homey’s doen het dan niet.
Vraag is wat je doel en je alternatief is?
Heb je een andere Controller die het wel ondersteund, voldoet aan je wensen en daardoor beter bij jouw situatie past?
Dan is homey een duur bolletje…

Als je voor andere Functionaliteit van Homey bent gevallen en vervanging van het Smartwares deel dat niet werkt is te overzien is dat wellicht een optie.


#3

Ten aanzien van 868 MHz communicatie: het systeem van Jablotron (type Oasis 80) is op 868 gebaseerd, hoe kan ik de sensoren die met deze frequentie communiceren benaderen door een Homey app?


#4

Iemand dient er eerst een App voor te maken,
je zou het de fabrikant Jablotron kunnen vragen of kijken of iemand in de Community het wil proberen.


#5

Ik heb een andere controller (Homewizard, maar die begint te verouderen, er komen ook geen updates meer. dus ik ben op zoek naar vervanging (met dan ook direct maar meer functionaliteit). Ik was dus idd gevallen voor de Homey-functionaliteit. De Prijs van de Homey zelf vind ik wel ok…

Maar als Homey mijn bestaande deurcontacten en rookmelders niet ondersteunt wordt het een duur grapje. Maar ja wat is het alternatief??

de klantenservice meldt me dat ik een request-device-support kan doen
zie link, maar ik vermoed dat dat lange adem wordt… iemand daar ervaring mee?


#6

Misschien kan je deze post eens checken. Kan je alle data uit je Homewizard halen en opslaan als variabelen die je dan weer in Homey kan gebruiken. Is zomaar een tip.


#7

Yoooooo da’s n goeie tip thx…

@Rocodamelshe

Ben inmiddels aan t hobbyen geslagen en dat lukt al aardig.één ding is echter nog een probleem. in jouw voorbeeld worden de sensors eens per 10 min uitgelezen en in de variabelen gestopt. (voor temp is dat prima) maar als ik een actie aan een deursensor wil hangen (lamp aan, of als niet thuis en deur wel open dan alarmbellen aan) dan moet er eigenlijk ‘live’ geluisterd worden.
iedere seconde de sensors uitlezen is een optie maar genereert wel veel traffic op mn netwerkje
is er een andere manier?

gr
Menne


#8

Hoi @Menne_Talsma. Jouw probleem is heel herkenbaar. Ik ben een jaar geleden ook overgestapt van HomeWizard naar Homey.

Wat ik heb begrepen is dat SmartWares de broncode niet vrijgeeft voor haar 868MHZ apparaten. Hierdoor is het voor een derde partij (zoals Homey) niet mogelijk om een app te maken die direct (zonder tussenkomst van de HomeWizard) met deze apparaten kan communiceren.

Een paar jaar geleden heeft de SmartWares Group HomeWizard overgenomen (zie https://www.smartwaresgroup.com/). Sindsdien is de functionaliteit van de HomeWizard sterk achteruit gegaan. Er komen bijna geen updates meer uit en sindsdien zijn alleen nog maar SmartWares producten toegevoegd aan het assortiment apparaten die met HomeWizard kunnen communiceren.

Verstandige keuze dus om je HomeWizard te vervangen met een Homey. Mijn tip: gebruik de HomeWizard app van Jeroen Bos (https://apps.athom.com/app/com.homewizard) . Hiermee kun je enkele apparaten via de HomeWizard vanuit je Homey bedienen. En spaar voor producten die je SmartWares 868MHZ geleidelijk kunnen vervangen en future-proof zijn door gebruik te maken van Z-Wave of Zigbee.

Succes!