Homey Community Forum

Verkeerde keuze?


#1

Ben nieuw hier en heb mijn Homey 2.0 Pro besteld, die volgende maand zou worden geleverd. In de laatste dagen ben ik wat aan het rondneuzen op dit forum en begin me nu toch af te vragen of ik wel de juiste keuze gemaakt heb.

Ik heb in mijn woning 2 Google Home devices (Nederlands, want Vlaams wordt nog niet ondersteund door Google). Daar mis ik dus al wel wat functionaliteit tov de native Nederlandse gebruiker… maar daar valt mee te leven.
Verder hebben wij een reeks Hue lampen en switches, een Nuki slot, een Nest Hello deurbel en een Boxx (Engie) smart thermostaat. Er staat ook een Marantz NR1606 Versterker die samen met een AppleTV en een QNAP NAS via HDMI gekoppeld zijn met de Philips TV 55PUS7909.

Een van de redenen waarom ik (enkele dagen voor de aankondiging van 2.0 beslist had om voor Homey te gaan, was de gebruiksvriendelijke bediening (web based en via spraak) maar deze functies blijken nu niet meer in mijn toestel te gaan zitten net zoals dat NFC niet langer in de nieuwe hardware ondersteund wordt.

Mijn grootste zorgen/vragen (als NEWBIE):

 1. Kan ik de toestellen die hierboven vermeld werden koppelen en sturen via Homey? Ik denk niet dat AppleTV, mijn QNAP NAS en mogelijk de thermostaat gaan lukken…
 2. Ga ik de mooie interface en bediening die mijn beslissing beinvloedde missen?
 3. Zal het ontbreken van NFC enige invloed hebben?
 4. Gaat het feit dat ik in Belgie zit of Nederlandse besturing heb op mijn Google Home een beperking opleveren?

Ik laat me graag sturen door de doorwinterde Homeys op dit forum


#2
 1. Je kan hier kijken wat er kan aangestuurd worden: https://apps.athom.com/
 2. De flows vind ik minder makkelijk, maar er valt mee te leven. Vooral het overzicht ben je wat sneller kwijt
 3. Als je van plan was om NFC te gebruiken ga je het missen, anders niet :stuck_out_tongue:
 4. Ik ben ook Belg, en heb ook een Home Mini in huis. Google<=>Homey maakt niet veel uit of het Vlaams of Nederlands is. Je stuurt via je Home toch enkel spraak-commando’s naar Homey (Hey Google, vraag Homey …), dus VL of NL is hetzelfde.

#3
 1. AppleTV heeft geen Open API. Momenteel is er voor zover bekend ook nog geen eenvoudige manier gevonden om het aan te sturen, niemand die het nog ge-reverse-engineered heeft. Maar wat niet is kan nog komen.
 2. In mijn ogen is de bediening juist mooier geworden. Alleen het overzicht is een beetje minder geworden. Maar daar ga je denk ik juist direct extra van genieten.
 3. Zie antwoord van Fire69. Ik gebruikte het nooit.
 4. Zie antwoord van Fire69

#4

Super bedankt beiden. Dit is al een geruststelling… Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan. Volgende aankopen zullen zeker getoetst worden aan de compatibility list :wink:


#5

Hopelijk ben je tevreden met je aankoop.
Ik zie hier de laatste tijd ook superveel klaag-topics, verwachtingen zijn voor iedereen anders, sommigen zijn heel tevreden, anderen vinden het helemaal niks :slight_smile:


#6

Gisteren is mijn Homey aangekomen en heb ik (uiteraard) bijna de ganse dag aan het experimenteren geweest. Hierbij kwamen al wel enkele interessante dingen naar boven maar ook meteen mijn eerste probleempjes. Nu kan het zijn (ik laat Homey het voordeel van de twijfel) dat vele hiervan te wijten zijn aan mijn Homey-n00b-status maar ik hoop wel dat enkele hiervan die me bewogen hebben tot deze aankoop, snel verholpen kunnen worden.

Koppeling Google Home met Homey: Ik kreeg steeds de melding “Homey niet beschikbaar is voor apparaten die ingesteld zijn op jouw taal of land”.
Mijn smartphone stond op regionale settings voor “Belgie” en ik had Google Home op Nederlands ingesteld. Het blijkt te lukken nu ik de regionale settings op mijn telefoon ook veranderd heb naar Nederland.
Nu probeer ik een wekker op te zetten maar krijg de melding dat “geen apparaten met de accent-grave opgezet accent-grave functie zijn gevonden”. Wat doe ik fout hier?

Ik zie nu al dat er nog een ton vragen gaan komen van mijn kant (waarvoor excuses) en ga vast die hele forum moeten doorspitten…


#7

Ik kan niet direct inhoudelijk antwoorden op je vragen, maar ik vind dat als je op dag 1 al Heimdall installeert dat je een goede keuze gemaakt hebt! :+1: :wink:


#8

Dit is een bug, wordt gefixed in de volgende (stable) release.