Virtual device en Flows, snap ik dit juist

Goedenavond. Ik ben bezig met het inrichten van mijn Homey en ben nieuw hiermee. Ik kom van Domoticz, dus heb wel ervaring met automation, maar gaat bij ieder platform natuurlijk soms allemaal net even anders.
Graag wil ik weten of mijn inrichting logisch is in Homey-begrippen en dat ik geen onndoge dingen doe. Wil het graag zo efficient mogelijk inregelen.
Ten eerste het aansturen van Sonoff schakelaars waar ik zelf ESP Easy firmware op geflashed heb.
In domoticz is dit een virtuele schakelaar, met een on-actie “http://192.168.1.26/control?cmd=GPIO,12,1” en een off-actie “http://192.168.1.26/control?cmd=GPIO,12,0”.
Aangezien ik deze actie niet kwijt kan in de VD in Homey heb ik 2 flows gemaakt die ieder apart (afhankelijk van schakelaar aan of uit" het betreffende commando verstuurd. Dus 1 schakelaar en 2 flows. Is dit de manier, of denk ik dan te complex en kan dit simpeler?

Verder heb ik in DOmoticz een aantal Blockly acties met veel If this then that, else…
Hier kan je een bijna oneindige lange reeks in maken, maar bij Homey met Flows worden dit vaak meerdere Flows. Is er een manier om deze te groeperen zodat je de Flows bij elkaar kan houden die voor 1 bepaalde device of actie is?

Ik krijg nu een redelijke lange lijst met Flows en dat komt het overzicht niet ten goede…

Alvast bedankt voor de tips :slight_smile:

Er is een specifieke ESP Easy app: ESP Easy | Homey
Dan heb je volgens mij geen VD nodig.

En over flows: je kunt flows groeperen door ze in folders te zetten. Ik zie zo snel niet op https://my.homey.app of je die daarmee kunt aanmaken maar via https://flow.homey.app/ kan het in ieder geval wel.

Hoi Robert,
dankjewel. Heb even de ESP Easy app geprobeerd, maar geen 1 van de devices kan mijn ESP Easy devices vinden in het netwerk, misschien omdat ik een relatief oude versie gebruik…
Vooralsnog dus 2 flows per device…

Dank in ieder geval voor het meedenken