Homey Community Forum

Hoe wekker geluid af laten spelen bij gemaakte flow?

Ik heb de volgende flow aangemaakt:

  • als “een specifieke wekker gaat af: opstaan”
  • dan “Rolluiken: zet de status omhoog”

De flow werkt prima op het ingestelde tijdstip maar ik hoor geen “wekker-geluid”. Bij het invoeren van de ‘als’ staat ook vermeld dat deze flow het standaard wekker geluid vervangt. Hoe kan ik er toch voor zorgen dat de wekker wel geluid maakt zodat ik daar ook daadwerkelijk wakker van wordt :slight_smile: ?

Niet vrees ik, ikzelf heb dit al reeds doorgegeven aan athom dat dit handig zou zijn als ook u gsm geluid maakt, antwoord was dat ze dit gingen meenemen als tip maar dit zit er nu niet in

Een andere optie is om dit via IFTTT te doen. Als mijn standaard wekker afgaat op mijn telefoon en het woord “dienst” staat in de notificatie dan word het licht in de slaapkamer aangezet. Dit gaat bij mij niet via homey maar puur via IFTTT en HUE maar je zou de trigger in IFTTT dus ook een flow kunnen laten starten in je Homey.

En waar zou je dit geluid uit willen laten komen?
Als het via Homey is kan je natuurlijk gewoon een extra kaartje in je flow proppen die een file afspeelt via soundboard.

Ik wil het geluid eigenlijk uit mijn telefoon laten komen; had gehoopt dat dat via de Homey-app zou kunnen

Als het niet uitmaakt waar het geluid uit zou moeten komen, behalve dan uit de homey want die staat niet in de slaapkamer, wat zou je dan adviseren om iets op af te spelen vanuit een flow? Ben zelf namelijk ook met een wekker bezig obv flows alleen het creëren van geluid kom ik niet uit…

Google TTS app of Alexa TTS (alpha) app

En als je iets van muziek wilt laten afspelen vanuit een flow dan? Of een internetradio zender aan zetten ofsow.

Sonos of Google Home mini?

Een google home mini heb ik, zou je me een tip kunnen geven hoe ik vanuit een flow iets kan afspelen op de home mini?

Nee dit bedoelde je niet, dit is voor Casten naar TV, sorry.

Met de App Google TTS (Text to Speech) kun je wel een vaste tekst laten horen.

IK heb destijds je reactie helemaal gemist, sorry dat ik daardoor niet meer heb gereageerd.

Heb het wel volledig werkend gekregen zoals het het allerliefst zou willen. Er staat een Google home mini naast het bed en middels de app Icalendar is alles volledig geautomatiseerd.

Middels Google TTS wenst de Home mini me eerst een goede morgen en daarna wordt een radio station gecast om met een muziekje wakker te kunnen worden.
Tevens heb ik het volume van de Home mini gekoppeld aan de flow die de lamp als wake up light aanstuurd en daardoor wordt het volume langzaam van 1% tegelijk met het feller worden van de lamp opgevoerd tot een max ingesteld volume.

Het werkt echt perfect allemaal dus ik ben helemaal blij :slight_smile:

2 Likes

Hoe kun je via een flow een bepaalde stream af laten spelen op een google home mini?

Zie mijn reactie op je Engelse Topic