Homey Community

HUE bridge of niet


#1

Ik heb al een hoop gelezen maar kan nergens een duidelijk antwoord vinden.

Werken je HUE lampen het best via de HUE bridge naar de Homey of de HUE lampen rechtstreeks op de Homey?


#2

Das een persoonlijk iets. De een vind met bridge het fijnst de ander zonder.

Persoonlijk vind ik met bridge het fijnst, mede omdat je dan je hue scenes kunt gebruiken.

Maar nogmaals is echt iets persoonlijks


#3

Maar krijg je geen conflicten? Stel dat je in de Hue app een routine hebt geprogrammeerd. En de Homey gebruikt een motion sensor met een flow. Wat gaat er dan voor?


#4

Een groot nadeel is dat iedere bridge een eigen zigbee netwerk bouwt en je dus niet de voordelen hebt van een (1) meshnetwerk.


#5

Routines, gebruik ik zo wie zo al niet in de Hue bridge (heb ik dus geen antwoord op), gebruik alleen de scenes in de hue bridge.

En stuur verder dus het licht aan via de Homey flows, bijv schakelaar aan —> activeer hue scene

Gebruik je ook Hue motion sensors!! dan niet via de hue bridge gebruiken ivm de polling tijd.


#6

Ik zou met de Hue bridge adviseren, met als voornaamste reden dat het Zigbee bereik van de Hue bridge groter/stabieler is dan van de Homey.


#7

Lekker die bridge gebruiken. Hoogstens dat je een paar tellen vertraging hebt voordat Homey triggert op “lamp gaat aan”… Maar die bridge werkt verder helemaal top, ook in combinatie met andere accessoires zoals de motion sensor en de Hue tap.

Ik gebruik zelf ook de Homekit ondersteuning van de Bridge, en de Homekit app op Homey waarbij ik de lampen zelf niet vanuit Homey laat exporteren. Werkt helemaal prima op die manier.


#8

Ook ik gebruik een philips hue bridge. Ik vind het toevoegen van een dimmer/lampen/motion sensors aan een kamer/groep makkelijker gaan in bridge. Verder heb ik een osram smart plug gekoppeld aan een kamer/groep in bridge en ook ikea motion sensor gekoppeld aan een philips lamp. De philips bridge is gewoon verder in ontwikkeling en het gebruik en functionaliteit is superglad.
Het nadeel is dat je extra geld uitgeeft voor functionaliteit, die als je zou willen ook wel in Homey zou kunnen doen.

Die bridge app werkt (nog) niet op v2.


#9

Bedoel je dan dat je bij gebruik van de Hue bridge en Homey eigenlijk 2 keer een bridge hebt?


#10

Homey stuurt de bridge aan welke vervolgens de lampen aanstuurt. Hier laat ik de bridge de lapmen aansturen dit werkt perfect. Ook worden via de Hue bridge meerdere Ikea lampen geschakeld, dit alles zonder vertraging.


#11

Acties vanuit Homey naar de hue bridge, is direct zonder vertraging.

Acties vanuit de Hue bridge naar Homey, is vertraging 0-5 seconden (polling)

Dus simpel gezegd, een schakelaar die gekoppeld is aan homey, die een hue scene aanstuurd. is direct het light aan.

Een Hue dimmer gekoppeld aan de Hue bridge, gaan uiteraard je lampen gekoppeld aan de Hue bridge direct aan, echter heb je ook andere lampen die via Homey gaan en met de zelfde dimmer wilt aansturen. Dan kan er weer die vertraging (polling) voorkomen

Een Hue motion sensor gekoppeld aan je Hue bridge die een Lamp aanstuurd via homey, kan dus een vertraging hebben. Met een motion sensor is dat natuurlijk niet gewenst.

Hou met zulke dingen dus rekening


#12

Nee, ik bedoel als je je Hue devices wilt combineren met andere zigbee devices van een ander merk. Ik gebruik alle verlichting van Hue maar deurcontacten, bewegingsmelders etc van Aqara. Als je zowel de bridge van Hue en Aqara gebruikt i.c.m. Homey dan bouwt iedere bridge zijn eigen zigbee netwerk. Als je bijvoorbeeld de Aqara devices rechtstreeks via de Xiaomi app koppelt met je Homey dan gebruiken de Aqara devices het zigbee netwerk van Homey. Als je de Hue verlichting ook rechtstreeks koppelt met Homey (via een app, niet die van Athom want die gebruikt de bridge van Hue) dan bouw je 1 zigbee netwerk en dat is een voordeel. Nadeel is dat je bijvoorbeeld geen firmware updates krijgt.


#13

Is dat wel echt zo? Ik heb altijd geleerd dat Zigbee en Z-wave devices alleen met hun eigen merk samenwerken als mesh. Maar nooit getest eerlijk gezegd.


#14

Ja dat is zo en dit is de waarde van Homey. Al werkt zigbee nog niet optimaal maar daar wordt aan gewerkt. Ik zie in Homey alle Hue en Aqara devices keurig in 1 netwerk. Zoek maar een in berichten van @TedTolboom.


#15

Ik gebruik de hue bridge niet, ik heb alleen maar hue lampen geen ander merk lampen en ik stuur die rechtstreeks aan via homey ook dimmen, de gang, kamer en keuken alles via sensor fibaro nog nooit een probleem gehad werkt zeer snel, bij film kijken meerdere lampen tegelijk dimmen, gaan allemaal tegelijk zit geen vertraging in. dus ik zie geen voordeel in de hue bridge.


#16

Dat is helemaal correct


#17

Hi Fred, er is wel een reden om de Hue bridge te gebruiken, en dat is omdat alleen de Hue bridge in staat is om de lampen (regelmatig) van firmware updates te voorzien.
Verder is deze bridge behoorlijk stabiel.
Ik gebruik dus de Hue Bridge wel. De beperkingen die ik nu zie zijn veroorzaakt door het feit dat de Homey App (lights via bridge), de lampen detecteert via het device type.

Als de componenten (lampen en dimmers) gevonden zouden worden via een bridge-query, dan zouden 3rd party lampen/switches goed gevonden worden. Door de bridge kunnen mijn lampen (bijvoorbeeld) ook door Toon bediend worden, als Homey de enige heer/meester zou zijn, dan kan dat weer niet.

Overigens is het me nog niet gelukt om mijn Bitron Video contacten toe te voegen aan Homey, deze heb ik geeerfd van KPN (en zijn gekoppeld aan Qivicon). Als ik deze werkend krijg via Homey, dan is het nuttig om te overwegen 1 zigbee mesh te gaan gebruiken (nu zijn het er dus nog 2).


#18

Ok dus in mijn geval de firmware updates, komen die vaak en dan nog zijn ze echt nodig wat voegt het toe ?


#19

Ik heb beide situaties geprobeerd, maar de ondersteuning voor de muur schakelaars is in de Homey niet volledig. Snel weer terug gegaan naar de bridge, ik kon alleen aan/uit doen en verder niks.


#20

Sinds dit weekend heb ik ook een Homey na langs twijfelen en ben ook aan het experimenteren geslagen. De vertraging die tussen het uitlezen van de Hue Bridge zitten en Homey is zeker voor schakelaars en motion sensors niet acceptabel. Ik heb nu een Hue schakelaar direct aan Homey gekoppeld terwijl de lampen wel nog op de Hue Bridge zitten. Nu gaat het schakelen goed, alleen moet je zelf Flows gaan maken voor de dim knoppen.

Is dit ook het probleem waar jij tegen aan liep?

Ik twijfel verder nog hoe ik de Hue lampen ga schakelen (mogelijk met Fibaro Switches achter de reguliere schakelaars).